lasarga ajualcoipresuparticipa

L’OMIC supera les consultes de 2019 en els primers sis mesos de 2020

En total va atendre més de 1.200 consultes des de gener a juny de 2020. En 2019 van ser 1.085 consultes en tot l'any

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre en total des de gener fins a juny de 2020 més de 1.200 consultes.

La situació d’excepcionalitat que va provocar l’Estat d’Alarma ha suposat un important augment respecte a les consultes que es van produir en 2019, ja que en tot eixe any es van fer 1.085.

Les consultes que s’han rebut han estat motivades per la impossibilitat de compliments de contractes, cancel·lacions o reserves per culpa de les mesures restrictives, vols, viatges, residències d’estudiants, celebracions, espectacles, compres en línia o garanties.

En el primer semestre del 2020, també van haver-hi 328 reclamacions, una denúncia (en el sector, pell, tèxtil i calçat) i quatre queixes (dos en altres serveis, una en transport i una en pell i calçat).

En aquest primer semestre, els efectes de la Covid-19 s’han deixat notar, i destaca l’alt nombre de reclamacions en el sector dels transports amb 30 reclamacions i de les agències de viatges, amb 17 reclamacions respecte a altres anualitats.

No obstant això, en les reclamacions segueixen sent també importants els sectors habituals: telefonia amb 158 reclamacions, i el conegut com altres sectors amb 43 més.

En relació amb la quantia recuperada d’aquestes reclamacions se situa en 38.903 euros, corresponent més de 16.000 euros a la telefonia, més de 7.700 euros a altres serveis, més de 4.000 a viatges i més de 3.200 als transports.

Altres sectors en què també s’ha recuperat diners però amb menor quantia són l’electricitat, gas, hostaleria, bancs, electrodomèstics, tèxtil i calçat i vendes per correu.

Sobre les consultes realitzades durant el segon trimestre, el 80%, van ser telefòniques, un 16% per correu electrònic i només un 4% van ser presencials. Durant el primer trimestre, la majoria de les consultes, prop del 70%, eren presencials.

Però, no és l’única notícia que envolta a l’OMIC, i és que, ha rebut una subvenció de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball d’11.178 euros per eines telemàtiques de formació, divulgació i informació per al consumidor.

Teresa Sanjuan, regidora Defensa del Ciutadà, destaca la importància que ha tingut l’assessorament en temes de consum en aquesta situació de pandèmia: “Davant d’una situació tan excepcional com la que hem tingut amb la Covid-19, les consultes així com les reclamacions dels ciutadans en temes de consum han crescut molt, sobretot, en determinats sectors com els viatges o el transport que no són els habituals de la telefonia o l’electricitat. També des de l’OMIC, per exemple, es va detectar i avisar d’algunes de les estafes que es van produir per telèfon en la ciutat aprofitant el confinament. La tasca de l’Oficina Municipal d’Informació al consumidor ha sigut molt important, superant en sis mesos, el total de les consultes del 2019, i ajudant a tots els ciutadans tant a conéixer els seus drets com a poder exercir-los, recuperant més de 38.000 euros per a les alcoianes i alcoians“.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *