Foradia subscriutegrat

Col·legis d’Alcoi reben tallers per fomentar el consum responsable

• Amb aquests tallers “s’inculca en els més menuts la necessitat de reflexionar al voltant de les pràctiques consumistes, així com de les vies alternatives a aquestes” • De moment han sigut El Romeral, José Arnauda, Miguel Hernández i Sant Vicent els centres que han acollit els tallers per part de l’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor d’Alcoi


Col·legis d’Alcoi reben tallers per a fomentar el consum responsable entre els escolars. En concret, de moment han sigut El Romeral, José Arnauda, Miguel Hernández i Sant Vicent els centres que han acollit els tallers per part de l’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor d’Alcoi. Des de l’inici de curs, s’han impartit 22 sessions.

Juego y juguetes y cuentos para pensar ha sigut un dels dos tallers. En ells, els alumnes de primària, a través d’una dinàmica grupal coneguda com teranyina, participen en una representació teatral on reflexionen sobre els excessos i capricis associats al consum. En una segona sessió, nens i nenes elaboren una joguina i comproven de primera mà que per a gaudir l’únic que cal és imaginació i bona companyia.

Juegos del Mundo és el segon taller impartit. Està enfocat als alumnes d’infantil. En ell, els escolars participen en una dinàmica de grup on deuen parlar de l’ús que donen a les seues joguines, seguida d’un joc teatralitzat i d’un petit col·loqui on se’ls vol fer considerar si les joguines són imprescindibles per a gaudir plenament. L’objectiu és doncs fer-los entendre que el joc no va associat indivisiblement a la materialitat d’una joguina.

Tal com comenta la regidora de Consum, María Baca, amb aquests tallers “s’inculca en els més menuts la necessitat de reflexionar al voltant de les pràctiques consumistes, així com de les vies alternatives a aquestes”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *