foradia subscriutegrat

Alcoi formarà part del Consell Rector de la Xarxa Impuls

La nostra ciutat ha sigut la que més vots ha rebut de totes les categories amb un 86% dels vots

La Xarxa Impuls ha triat al seu Consell Rector, que és l’òrgan executiu que exerceix la representació, direcció i administració d’acord amb les disposicions i directives del ple.

Aquest consell està integrat per nou ajuntaments que representen les tres modalitats que existeixen de Ciutats de la Ciència i la Innovació atorgada pel Ministeri. Han de ser ciutats de menys de 20.000 habitants, d’entre 20.000 i 100.000, i de més de 100.000 habitants.

També formen part la Presidència de la Xarxa, els dos Vicepresidents i el representant de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Alcoi ha format part del Consell Rector durant els últims quatre anys, i en aquesta votació ha presentat altra vegada la seua candidatura per a renovar la seua presència dins d’aquest òrgan.

La resta de municipis han confiat en la nostra ciutat i l’han situat amb els municipis de Barakaldo, Valladolid, Castelló de la Plana, Sant Boi, Aranda del Duero, Salinas, Ejea de los Caballeros i Villamayor, en el Consell Rector que estarà presidit per Ermua i Viladecans.

Alcoi va obtenir el reconeixement de Ciutat de la Ciència i la Innovació per part del Ministeri en 2011.

Toni Francés, alcalde de la localitat, ha estat present en Madrid per a defensar la candidatura de la ciutat, i s’ha mostrat satisfet per la confiança que han depositat les ciutats innovadores d’Espanya i ha declarat que: “Agraïm la confiança a tots els municipis, ja que Alcoi ha sigut la ciutat més votada en totes les categories. És important que Alcoi siga present en els òrgans de direcció de la Red Innpulso per a poder seguir impulsant, amb més força, els projectes innovadors de la ciutat, poder compartir experiències i col·laborar amb altres ciutats així com facilitar el nostre accés a fons nacionals i europeus“.

La Xarxa Impuls és un fòrum de trobada i de definició de polítiques locals innovadores. També es comparteixen experiències i projectes format per les ciutats que han obtingut el reconeixement del Ministeri de Ciència i Innovació.

Actualment la formen un total de 72 municipis de tot el país.

Amb aquesta xarxa es potència la col·laboració entre ajuntaments, i, actualment és un agent de promoció de polítiques innovadores, com la compra pública d’innovació, el suport a les pimes i els emprenedors i la definició de criteris d’innovació, promovent i donant suport a la participació en projectes europeus.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *