foradia barnasants

El Castell de Festes es podrà imprimir en 3D

L’empresa alcoiana Asdef3D, de la mà del professor de l’IES Cotes Baixes Indalecio Carbonell, posa a disposició dels internautes un arxiu de descàrrega per poder imprimir en 3D el Castell de Festes.

castellfestes3d

L’empresa alcoiana Asdef3D, dedicada al sector de la impressió en 3D, ha posat a l’abast de tots els internautes un arxiu de descàrrega per poder imprimir en tres dimensions un disseny del Castell de Festes. Una iniciativa que ha estat de la mà del professor de l’IES Cotes Baixes Indalecio Carbonell, que ha adaptat el disseny per a la seva impressió en una impressora 3D, ha compartit a través de les xarxes socials l’arxiu. D’aquesta manera, es permet descarregar gratuïtament en qualsevol impressora 3D un disseny a escala de l’emblemàtic castell creat a finals del segle XIX per Fernando Cabrera.

El gerent de la companyia, José Francisco Sirera, comenta que amb la iniciativa “no busquem més que donar a conéixer les possibilitats de la impressió en 3D. Estem en contacte amb el professor Indalecio Carbonell, que és el veritable precursor de la idea perquè s’ha encarregat d’adaptar una rèplica exacta del castell i ens ha facilitat l’arxiu. Per una banda, els que estan ja familiaritzats en el seu ús, podran disposar del seu castell de festes a escala. I per un altre costat, esperem que així es desperte entre els alcoians cert interés per les possibilitats d’aquesta tecnologia, que vaja popularitzant-se el seu ús i que vagen descobrint-se les múltiples aplicacions que permet aquest sistema d’impressió en tres dimensions”.

El regidor d’Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia, comenta que “Asdef3D és una empresa capdavantera no només en les nostres comarques, sinó en tot el territori estatal en l’aplicació d’impressió en 3D, i des de l’Àgora mantenim una col·laboració fluida en diferents àmbits, des de la jornada empresarial que vam fer al mes de setembre per presentar aquesta tecnologia a les empreses de la ciutat, fins a diferents accions formatives. Ens congratulem que, a més, hagen tingut una iniciativa com aquesta, que al final ajuda a fomentar la ciència i la tecnologia entre els ciutadans”.

El castell es pot imprimir clicant a aquest enllaç: http://intranet.asdef.com/descarga/CASTILLO%20ALCOY.stl


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *