foradia subscriutegrat

El Ple Infantil de Gandia planteja propostes de mobilitat sostenible

Els membres del Consell de la Infància han plantejat fer més carrers per a ús de vianants i mantenir la restricció al trànsit en el passeig marítim o en el centre històric

L’Ajuntament de Gandia ha celebrat el tradicional Ple d’Educació Viària, amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Aquest ple ha estat presidit per l’alcaldessa, Diana Morant, que ha estat acompanyada per la regidora del Consell de la Infància, Liduvina Gil, el de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, i la coordinadora d’Educació Viària de la Prefectura Provincial de Trànsit de València, Amparo Doménech.

El ple ha estat protagonitzat per xiquets i xiquetes, que de forma telemàtica, han participat i han exposat una sèrie de propostes per a millorar la mobilitat a la ciutat de Gandia.

Fer més carrers per a vianants, mantenir la restricció al trànsit en el passeig marítim i en el centre històric, reduir els límits de velocitat, mesures per a afavorir la bicicleta, la creació de més carrils bici, afavorir el transport públic intel·ligent i eficient, o afavorir l’ús del vehicle elèctric, són algunes de les coses que han proposat.

Diana Morant, ha obert la sessió agraint el comportament dels xiquets i xiquetes de Gandia durant el confinament, i ha assenyalat que: “aquest virus no pot guanyar la batalla social d’aïllar-vos. Per això, esteu donant-nos a les persones adultes una gran lliçó amb el vostre saber estar i serenitat. Així, esteu jugant un paper fonamental a l’hora de transmetre tranquil·litat a les vostres famílies“.

També ha valorat com a “exemplar“, l’actitud d’ells en l’inici de curs, i ha explicat que ells són els que han de marcar el camí: “Vosaltres teniu un paper molt important que complir en aquesta pandèmia i la vostra bona conducta és fonamental per acabar amb ella“.

Pel que fa a la mobilitat sostenible, Morant ha expressat que: “la ciutat ha anat preparant-se per a la pandèmia aplicant diverses iniciatives de mobilitat sostenible. D’aquesta manera, estem alienant l’estratègia per a fer front a la covid-19, amb l’estratègia per a fer front a la crisi climàtica, ja que els governants tenim l’obligació d’anar combatent-la“.

L’alcaldessa ha recordat que la pandèmia ha fet que es canvien els costums i els usos d’alguns espais de la ciutat.

Amparo Doménech, ha explicat el concepte de ‘calçada única’, que són espais d’usos compartits on la prioritat la tenen els vianants.

Finalment, Diana Morant ha agraït als participants les seues aportacions i ha explicat que és important tenir en compte a totes les persones, independentment de la seua edat o condició social.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *