lasarga ajualcoipresuparticipa

Gandia acull la jornada formativa del Fons Valencià per la Solidaritat

Aquesta jornada rep el nom de 'ODS 16: Ciutadania per la pau. Educació en i per al conflicte', i comptarà amb Federico Mayor Zaragoza, President de la Fundació Cultura de Pau i exdirector general de la UNESCO, i Jesús A. Núñez Villaverde, Codirector de l'Institut d'Estudis sobre Conflictes i Acció Humana, com a ponents

El Fons Valencià per la Solidaritat, dins del projecte ‘València per la Pau’ ha organitzat en Gandia per al pròxim 6 d’octubre, a la Casa de la Marquesa la jornada ‘ODS16: Ciutadania per la pau. Educació en i per al conflicte’.

Comptarà amb la presentació institucional d’Álvaro Escorihuela, president del Fons Valencià, Diana Morant, l’alcaldessa de Gandia, i Mentxu Balaguer, Diputada de Cooperació Internacional de la Diputació de València.

Durant la jornada es projectarà el documental ‘Els Fills del Tauler’, que estarà presentat pel seu director, José Gayá. Aquest documental explica les causes i conseqüències dels conflictes bèl·lics, i seguidament es realitzarà un espai de reflexió col·lectiva, en el qual participaran les seues protagonistes, Claudia García Giraldo, refugiada colombiana, i Lemadla Kori, refugiada sahrauí.

Seguidament, Jesús A. Núñez Villaverde, codirector de l’Institut d’Estudis sobre Conflictes i Acció Humanitària, realitzarà una ponència sobre la reflexió sobre les línies d’actuacions en l’àmbit de la prevenció de conflictes i de la construcció de la pau.

Per a finalitzar, Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundació Cultural de Pau i exdirector de la UNESCO, parlarà sobre la cultura basada en la pau, i sobre la importància de la cooperació i la solidaritat en la construcció global d’aquesta.

A causa de les mesures actuals sanitàries, per a poder participar en aquest seminari s’haurà de realitzar una inscripció prèvia, enviant un correu a oficina@fonsvalencia.es, en el qual s’indicarà en nom i cognoms, DNI, institució i càrrec, correu electrònic i telèfon de contacte, i acreditar-se entre les 9 i les 9 i mitja en el dia i lloc de la jornada.

Segons ha declarat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant: “aprofitarem aquesta oportunitat per a tornar a llançar el missatge que Gandia és una ciutat solidària. Cal aplaudir aquest tipus d’iniciatives”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *