foradia subscriutegrat

Podem es preocupa perquè les ajudes per la Covid-19 arriben al comerç, autònoms i pimes alcoianes

Mostren la seva preocupació davant la situació actual de crisi social i econòmica.

Els últims mesos molts negocis han vist reduïda de manera significativa la seua activitat i encara que s’han posat en marxa diferents línies d’ajudes, sembla que la repercussió ha sigut mínima.

Afirmen des de la formació morada: “Alguna cosa no s’està fent bé quan tens una bona iniciativa, li dediques molts esforços i la informació no arriba a qui ha d’arribar”, que mostren la seva preocupació davant la situació actual de crisi social i econòmica.

Per això, Podem va traslladar els seus dubtes a la comissió informativa de dinamització econòmica, per saber les vies de comunicació i informació que l’ajuntament utilitza per fer arribar les ajudes, com les Reactiva Alcoi Comerç i detectar “què ha pogut fallar”.

Com també explica Santiago, “amb l’objectiu de buscar solucions perquè no torne a passar i tothom tinga la possibilitat d’accedir a aquestes ajudes”.

Una línia d’ajudes “necessàries” amb un pressupost inicial de 250.000,00 euros i a les que van arribar soles 57 sol·licituds.

El Govern Municipal, va anunciar que les ajudes s’ampliaven de 200 euros inicials a 1.000,00 euros per sol·licitant. El que significa un total de 57.000,00 euros dels 250.000,00 previstos inicialment o el que és el mateix un romanent de 193.000,00 €.

A més a més Cristian Santiago, entenen que “amb aquest romanent s’ha de donar una mena de segona oportunitat, realitzar una nova campanya i permetre noves adhesions a aquesta línia d’ajudes destinades al comerç”.

Podem Alcoi: “Els ajuntaments, com administració més propera a la ciutadania, no han de deixar a ningú enrere. I han de continuar fent una tasca d’acompanyament a les persones susceptibles de sol·licitar estes ajudes per assegurar-se de que els arriba la informació i poden tramitar-les.

Per això, afirmen que “aquestes mesures del Pla Reactiva són una bona iniciativa per ajudar a mantindre actius a tots els autònoms i pimes que ho necessiten. Però no ens podem conformar”.

I demanen que es destinen “tots els recursos que facin falta per augmentar els beneficiaris i per tant, continuar ajudant a reactivar l’activitat econòmica alcoiana.”

Al mateix temps des de Podem proposen que es potencie el procés d’informació i assessorament de les ajudes econòmiques pel coronavirus, que siga útil per als usuaris i puguen canalitzar i consultar tots els dubtes sorgits amb motiu de la gestió de les ajudes.

“Amb la finalitat de garantir l’accés a la informació i assessorament a tots els comerciants, hostalers, treballadors i treballadores autònoms i pimes que ho necessiten”, conclou el portaveu de la formació morada a l’ajuntament d’Alcoi

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *