foradia becasivace

Primeres Jornades d’Urbanisme “Recuperar Espais” a Gandia

Se celebrarà el dia 30 de setembre de 9 del matí a 1 i mitja, i experts en diferents disciplines urbanístiques de Gandia i d'altres ciutats intercanviaran experiències

Gandia celebrarà la I Jornada d’Urbanisme ‘Recuperar espais’, que tindrà lloc el dimecres 30 de setembre de 9 a 1 i mitja, a Foment.

El vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete ha explicat que és voluntat del govern local incidir en la recuperació dels espais urbans, tal com s’ha fet recentment a la primera línia de la platja, o amb la finalització de la conversió en zona de vianants del Centre Històric i una part del Raval, iniciada fa dècades “i que fa del Centre Històric un espai on els usos comercials, l’hostaleria, el patrimoni… estan integrants en un sol i on la mobilitat sostenible té un paper protagonista”.

També s’hi ha actuat en aquest sentit a molts barris de la ciutat, amb la prolongació del passeig Germanies, els itineraris a peu o el passeig del riu Serpis, entre altres exemples.

En la jornada s’explicaran les actuacions que s’estan fent a Gandia, i es farà una analítica per tal de veure les limitacions, i aprendre de les errades des d’un punt de vista reflexiu.

Tot començarà a les 9:10 amb la presentació a càrrec del vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, la Diputada de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València, Dolors Gimeno, i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant.

Deu minuts després, Fernando Mut, Cap de Servei de Coordinació i supervisió de projectes i Josep Blasco, Caps de Serveis d’Infraestructures i Planificació Urbanística de l’Ajuntament de Gandia, presentaran els projectes i actuacions que s’estan duent a terme a la ciutat, en la conferència ‘Urbanisme Gandia.

A les 10:00 Josep Vicent Gregori, parlarà del model de ciutat inclusiva en
‘València ciutat polinuclear, el cas Natzaret i la recuperació d’espai per a les persones’

‘Processos de transformació urbana, mobilitat i noves jerarquies en l’ús de l’espai. Presentació de casos’, serà a les 10 i mitja a càrrec de Paisaje Transaversal, un grup de València que explicarà diferents experiències de treball.

A les 11:00 hi haurà un debat que moderarà José Manuel Luís, sociòleg, que donarà ja pas a una pausa a les 11:20 fins a les 11:30 que començarà la seua intervenció Monoestudio, un grup de Castalla que parlarà sobre ‘Fronteres de la participació i processos de renovació urbana i transformació de l’espai’.

El grup Fentestudi, molt vinculat a accions de participació ciutadana en moviments de transformació urbana participarà a les 12 amb ‘Participació ciutadana: Això és precís? Contradiccions i aprenentatges’.

Mitja hora després El grup Sostre introduirà ‘l’Urbanisme amb perspectiva de gènere: experiències pràctiques per a una ciutat cuidadora’. I per a finalitzar a la 1 fins a la 1 i mitja que finalitzarà la jornada, José Manuel Lluis tornarà a moderar un altre debat.

La jornada és oberta al públic, però l’aforament serà limitat per raons de seguretat enfront de la Covid-19. No obstant això, es podrà seguir en streaming a través de la nova pàgina Facebook d’Urbanisme Gandia, on també es podran veure amb posterioritat les diferents xarrades i debats.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *