foradia subscriutegrat

Gandia se subscriu a la revista Camacuc

Fa al voltant d'una setmana, el govern de dretes de Borriana va cancel·lar la subscripció a diferents revistes en valencià. Ara, des de la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Gandia, s'ha decidit que aquesta revista arribe als centres educatius d'infantil i primària de la localitat

En moltes localitats valencianes, els nous governs estan prenent una sèrie de mesures polèmiques, com la retirada de les banderes LGTBI de les façanes dels ajuntaments, o la cancel·lació de les subscripcions de revistes en valencià en les biblioteques municipals, com ha sigut el cas de Borriana. Entre aquestes revistes es trobava Camacuc, dirigida a lectors infantils, que fomenta valors com la solidaritat, la paula, la salut o el medi ambient.

El cas contrari ha estat a Gandia, on la Regidoria d’Educació, Política Lingüística i Infància, ha anunciat la intenció de fer arribar a tots els centres educatius de primària i infantil de Gandia, la revista infantil Camacuc, a través de l’Agència AVIVA de Promoció del Valencià de Gandia. També es podrà llegir al Centre d’Educació Especial Enric Valor, i a les cinc biblioteques infantils.

Esther Sapena, regidora d’aquesta àrea ha explicat que Camacuc “s’edita des de l’any 1983. Està escrita íntegrament en valencià, i feta per valencians i valencianes. Es tracta de l’única revista infantil pensada en la nostra llengua, com a resultat del recorregut d’uns quants professionals de l’ensenyament preocupats per l’aprenentatge del valencià i la conservació de la cultura. Quant al contingut, la revista abraça elements transversals de l’educació i el foment de valors, com la solidaritat, la pau, la salut i el medi ambient. També treballa les relacions interpersonals i el foment de la lectura entre els més menuts”, i recorda que durant 40 anys, Camacuc ha sigut un referent “en el compromís amb la lectura i la nostra cultura a través del còmic. Un cresol d’autores i de lectores, que ara s’ha vetat a localitat com Borriana, per l’extrema dreta. Per això es tracta també d’un gest simbòlic i de rebuig enfront de qualsevol acte de censura, una mostra de suport a una capçalera històrica que promou l’hàbit lector entre els més joves. Camacuc, la revista valenciana i en valencià per xiquets i xiquetes, sempre ha tingut una revista d’entreteniment molt divertida, amb humor, passatemps, contes, experiments i, sobretot, còmic. Si qui l’ha refusada l’haguera llegida alguna vegada, se n’hauria adonat”.

En total s’han fet 24 subscripcions anuals, de les quals 18 són per als col·legis, i sis per a les biblioteques infantils, amb sis números de la revista. El cost d’aquestes subscripcions serà de 600 euros a l’any.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *