foradia camaraalcoi

Queda obert el termini per a les propostes per als Pressupostos Participatius

Fins al dia 18 d'octubre es podran realitzar i després la ciutadania triarà quina idea tindrà una part del pressupost municipal

L’Ajuntament d’Alcoi ja ha obert el termini per a presentar les propostes per a aquesta nova edició dels Pressupostos Participatius, i finalitzarà el dia 18 d’octubre.

Els Pressupostos Participatius tenen com a objectiu que la ciutadania participe de forma directa en aquest procés en el qual s’escolten les seues demandes i preocupacions en matèria d’inversió i despesa corrent. La proposta triada s’inclourà dins dels pressupostos anuals de l’any següent.

La quantia que es destinarà en aquest 2020 serà de 400.000 euros, dels quals 320.000 seran per a propostes d’inversió, i 80.000 per a propostes de despesa corrent.

Tots aquells que siguen majors de 16 anys i empadronats a la ciutat podran participar. Les propostes es poden fer de forma telemàtica en la web http://alcoiparticipa.com i de forma presencial a les urnes ubicades a les Biblioteques Públiques d’Alcoi, en el Servei d’Informació i Atenció al Ciutadà, en el Complex Esportiu Eduardo Latorre, en el Centre d’Esports, Centre Social ‘Zona Nord’ i en el ‘Centre Cervantes Jove’.

Com els centres de majors estan tancats, s’arreplegaran aquestes propostes en les Aules de Majors.

Una altra de les formes de fer aquestes propostes és a través dels Tallers Participatius, que podrà assistir tot aquell que ho desitge. Seran dos tallers en la sala multiús del Centre Cervantes Jove, que se celebraran els dies 6, 8, 13 i 16 d’octubre de 6 a 8 de la vesprada.

Les propostes estarien englobades en quatre àmbits:

  1. Mobilitat-Accessibilitat: per als accessos de la ciutat, zones d’estacionament, semàfors, pas de vianants, rotondes, voreres, carrils bici, clavegueram, il·luminació viària, conversió en zona de vianants de carrers.
  2. Espais oberts i públics: seran propostes relacionades amb l’equipament dels parcs i jardins, mobiliari, zones infantils, zones per a gossos, paratges, vies verdes, repoblació, horts socials i escolars, paratges naturals, solars i places.
  3. Equipaments i Infraestructures. En aquest punt es recolliran propostes sobre la millora d’instal·lacions municipals, rehabilitacions d’edificis públics, innovació i noves tecnologies, contenidors, o adquisició de material per a cedir-lo a entitats locals.
  4. Projectes Municipals, com campanyes de tota classe.

Les propostes han de ser concretes, de fàcil execució i que generen oportunitats en la zona per a millorar-la i potenciar-la. Es valorarà que beneficie al màxim de la ciutadania possible. Han de ser inclusives per a tots els col·lectius de la societat, innovadores, sostenibles, i que tinguen continuïtat a llarg termini en els àmbits socials, econòmics i territorials.

Aquelles propostes que estiguen incloses dins dels criteris de no-viabilitat no passaran a la fase de valoració ni de votació. Aquests criteris són: si supera els 320.000 euros i els 80.000, si ja s’ha fet o es farà per part de l’Ajuntament, per excessives dificultats tècniques o administratives, si no és competència municipal, si és un ben bàsic que ha de prestar l’Ajuntament, si està recollida en la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local i la Llei de Règim Local de la Comunitat Valenciana, si no és sostenible.

Quan estiguen treballades les propostes dels tallers, l’equip tècnic de l’Ajuntament s’encarregarà de concretar, redissenyar i prioritzar les propostes.

Seguidament seran seleccionades seguint els criteris de priorització I obtindran un segell d’autentificació. Aquestes propostes passaran a la llista de votacions i no necessitaran els 50 avals.

Aquelles que s’hagen fet per la web o en les urnes hauran de passar la fase de valoració i cadascuna d’elles necessitarà un mínim de 50 avals. Cada persona amb el seu DNI pot avalar fins a 5 propostes, però només un aval per proposta.

La recollida d’avals estarà oberta des del dia 28 de setembre fins al 18 d’octubre.

Una vegada estiguen recollides les propostes que compten amb el suport necessari, es revisaran pel Departament de Participació Ciutadana i seran valorades pels tècnics dels departaments competents, i es faran públiques per a la seua votació a partir del 25 de novembre.

Es podrà votar des de les 12 del migdia del 25 de novembre fins a les 12 de la nit del dia 8 de setembre.

Enguany, com a novetat, els avals i les votacions es poden fer via Whatsapp per a facilitar la participació.

Els resultats s’anunciaran abans del dia 22 de desembre de 2020.

Font: Redacció./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *