foradia subscriutegrat

El Certamen Coral Fira de Tots Sants celebra la seua 40 edició

Aquest certamen manté el certamen però ajornarà el V premi Firacor per a l'any 2021, és a dir, no hi haurà modalitat de concurs

L’organització del Certamen Coral Fira de Tots Sants ha decidit ajornar per a l’any que ve el V Premi Firacor, a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

Encara així, els organitzadors han aconseguit plantejar una alternativa, i han creat una programació, que encara que no siga una competició, sí que serà un tribut a la música coral i a la situació que viu aquest sector.

No és la primera vegada que el certamen perd el seu caràcter competitiu. Enguany el que es pretén amb aquesta modificació és no tallar el vincle que any rere any reuneix a Cocentaina els millors cors nacionals, però en aquest 2020 adaptant-se a la situació actual.

Celebrar aquest certamen contribuirà a fomentar l’activitat econòmica i cultural a Cocentaina, ja que es generen estímuls positius per als sectors turístic, comercial i hostaler.

La programació d’aquest certamen començarà el dia 13 de novembre a les 8 de la vesprada al Centre Social Real Blanc, amb la Taula Redona ‘Parlem de Cors 20.20. Que ha canviat la covid-19 en la música coral?’.

El debat serà presencial i telemàtic i es retransmetrà en directe perquè els interessats puguen veure-la. En aquest esdeveniment participaran el Director artístic i el coordinador del Certamen Coral, Josep Robert Sellés, i Raul Belda, Enrique Azurza, compositor i Director de la Societat Coral de Bilbao, President de la Confederació de Cors del País Basc i Director del Certamen Coral d’Ejea de Caballeros, Aurelio Martínez, President de la Comissió Tècnica del Certamen d’Havaneres i Polifonia de Torrevieja, Ramón Gil, president de l’Associació Espanyola de Directors de Cors, i Albert Alcazaz, compositor i director alacantí de prestigi internacional.

Ja per a l’endemà, a les 7 i mitja de la vesprada, en el Centre Cultural El Teular, hi haurà un concert de Cor de Cambra AdLibitum de Quart de Poblet. Aquest cor va guanyar el IV Premi Firacor en la 36 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina. El concert també serà retransmés en directe per televisió i xarxes socials.

Els actes programats s’emmarcaran dintre de les activitats culturals programades per l’Ajuntament de Cocentaina per a la celebració de la 674 edició de la Fira de Tots Sants que se celebrarà durant tot el mes de novembre.

Font: Redacció./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *