foradia subscriutegrat

Any diferent per a la Fira de Tots Sants en la seua 674 edició

Segons han informat des de l'Ajuntament, encara que en aquest 2020 hem d'adaptar-se a la Covid-19, la Fira de Cocentaina continuarà mantenint el seu caràcter comercial i cultural, però evitant les aglomeracions

Des de l’Ajuntament de Cocentaina, i especialment, des de la regidoria de Fira, s’ha estat treballant als últims mesos, per a poder oferir l’esdeveniment més important i multitudinari de la localitat i de la comarca, la Fira de Tots Sants.

Enguany, continuarà sent important, com sempre, però s’ha hagut de treballar molt per a poder evitar les grans aglomeracions de gent, ja que són moltes les visites que rep la capital de El Comtat durant aquests dies, així que s’ha fet un nou format adaptat a les circumstàncies.

Per a poder garantir la seguretat i la salut dels participants, s’han hagut de prendre algunes mesures com l’aforament limitat, la distància social, i la desinfecció. Gràcies a les noves tecnologies, la Fira oferirà un format híbrid entre digital i presencial.

Segons ha explicat la regidora de Fira, Eugenia Miguel, enguany “s’ha limitat la participació d’expositors a negocis de la Comunitat Valenciana”, a més destaca que s’ha volgut premiar la fidelitat dels establiments que anys rere any estan a la Fira de Cocentaina.

La regidora també ha anunciat com a novetat per a aquest any: “Aquest format es mantindrà durant tot el mes de novembre per a allargar el temps i així evitar aglomeracions”. D’aquesta forma, Eugenia Miguel destaca que es crearà una xarxa comercial autonòmica d’establiments comercials i hostalers Fira Tots Sants i que: “la difusió, promoció i publicitat, estarà a càrrec de l’organització”.

A més, s’ha preparat una imatge especial per tal de poder identificar a aquells establiments que participen en la Fira de tot el territori valencià.

Durant el mes de novembre Cocentaina convidarà als seus visitants perquè acudisquen als establiments identificats amb aquesta imatge per tal de realitzar les seues compres. També es podrà consultar quins són els expositors participants, en quin lloc estan i les seues ofertes i promocions a través de la pàgina web i les xarxes socials de la Fira de Cocentaina.

Però no sols hi haurà comerç i compres en aquesta Fira adaptada a la Covid-19, també es programaran activitats i exposicions durant tot el mes de novembre.

Com tots els anys, aquest esdeveniment té un cartell anunciador, i per al 2020 l’empresa Visual Crea Studio ha sigut l’encarregada de crear-lo. Els seus responsables han explicat que: “veiem el cavall sobre l’any 2020, representant l’empoderament d’una celebració tan única com és la Fira que no s’aombra per un any complicat per a tots i totes. Hem volgut que quede reflectit que si hi ha Fira en 2020, que sí que hi ha un suport decidit a expositors i comerç local, així com un suport a la cultura, als artistes i al públic en general que podrà tenir activitats i productes al seu abast”.

Els creadors han remarcat el seu desig de transmetre positivisme davant aquests temps tan difícils, per això el cartell no presenta cap objecte ni colors.

I com marca la tradició any rere any es llig ‘El Privilegi’ des del Palau Comtal. Enguany, el poble de Cocentaina ha volgut que els encarregats de dur a terme aquest moment tan especial siguen els integrants de les societats del Tapis i del Centre Ocupacional Gormaget. Segons ha indicat l’alcaldessa de la localitat, Mireia Estepa, aquest fet és un petit agraïment per a aquestes persones “per com han portat el confinament i la seua grandíssima capacitat d’adaptació en unes circumstàncies tan extraordinàries com aquestes”.

A més també ha destacat que: “Que aquestes dos entitats porten la veu del Privilegi, significa la visibilització social i la normalització. Volem aprofitar l’altaveu internacional que és la Fira per a dir que totes les persones que integrem aquesta societat tenim alguna cosa per aportar, independentment de les habilitats de cadascú i de les nostres capacitats, tots fem poble”.

Estepa també ha assenyalat l’esforç que s’ha fet enguany per a poder dur a terme la Fira: “hem intentat oferir una Fira tan completa com siga possible per al comerç, cultura i oci, amb limitacions i circumstàncies que tenim, però, amb la clara intenció de preservar el dinamisme de la riquesa del nostre poble”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *