foradia subscriutegrat

L’alcalde d’Ontinyent es reunirà amb el Ministeri per a la Transició Ecològica

Aquest encontre es farà, ja que des d'aquest Ministeri volen conéixer de primera mà el projecte de regeneració del barri de la Cantereria

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha mostrat el seu interés davant el projecte de regeneració del barri de la Cantereria d’Ontinyent, i per aquest motiu, la Ministra, Teresa Ribera ha designat al Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán per a conéixer millor aquest projecte del govern municipal.

Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent, es reunirà amb Morán de forma telemàtica per a explicar-li que aquest projecte pretén acabar amb les inundacions d’aquesta barriada, que està al costat del Riu Clariano, per a convertir-la en un parc inundable.

La Ministra Ribera ja es va referir a aquest projecte durant les seues intervencions al Congrés i en RNE, qualificant de “valenta” la iniciativa de l’alcalde per a acabar amb el perill dels desbordaments d’aquest riu, ja que en l’últim episodi es va haver d’evacuar a més de 20 famílies dels seus domicilis.

Rodríguez exposarà al Secretari d’Estat els detalls d’aquesta actuació, en la qual s’ha implicat el vicepresident de la Generalitat Valenciana, Rubén Martínez Dalmau, la Conselleria d’Habitatge de la qual aportarà la meitat dels 3,2 milions d’euros que té de pressupost aquesta actuació.

Durant aquests últims mesos s’està procedint a la compra dels 44 immobles afectats i els terrenys necessaris per a estabilitzar el talús del vessant del barranc pel qual discorre el riu Clariano. També s’està modificant el planejament urbanístic d’aquesta zona i es començarà a redactar els projectes de demolició dels habitatges adquirits fins ara per l’ajuntament, en un laboriós i costós procés que contempla la compravenda dels immobles als preus marcats pels tècnics i una subvenció de 15.000 euros per a les persones que adquirisquen un habitatge en el municipi.

La transformació de la zona baixa del barri de la Cantereria en un parc inundable ha passat a formar part, a més, de l’Estratègia Urbana Sostenible Integrada (EDUSI) de l’Ajuntament d’Ontinyent que finança la Unió Europea al 50% a través dels fons FEDER. En el cas de la Cantereria, es destinaran 632.000 euros corresponents a l’eix 6, Medi Ambient i Eficiència de Recursos, concretament a la recuperació ambiental integrada del riu Clariano i el seu entorn. L’actuació es proposarà perquè siga incorporada al catàleg de Bones Pràctiques del Programa Operatiu Plurirregional de la Unió Europea.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *