foradia subscriutegrat

El Govern d’Espanya donarà suport al projecte de la Cantereria

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez s'ha reunit amb el Secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Moran, per tal d'explicar-li en què consisteix el projecte de conversió d'aquesta zona que va estar afectada per les innundacions

El Govern d’Espanya ha comunicat a l’Ajuntament d’Ontinyent que els ajudarà en l’obtenció d’ajudes europees per al projecte de conversió de la zona de la Cantereria en parc inundable.

Concretament amb les ajudes del Pla d’Inversions de Prevenció de Riscos d’Inundació que estan a càrrec dels Fons Europeus de Reconstrucció.

Aquesta col·laboració la va anunciar el Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que es van reunir telemàticament durant el dimarts.

Durant la reunió el número dos del Ministeri escoltava les explicacions de l’alcalde al voltant de l’actuació que ja compta amb la implicació del vicepresident de la Generalitat Valenciana, Rubén Martínez Dalmau, qui va confirmar que la Conselleria d’Habitatge aportarà la meitat dels 3,2 milions d’euros que té de pressupost aquesta intervenció, dins la qual s’està procedint a la compra dels 44 immobles afectats i els terrenys necessaris.

Hugo Morán ha confirmat a l’alcalde que entre les possibles línies per recolzar la intervenció es troba la planificació hidrològica estructural del Ministeri, que prioritza línies d’intervenció com la prevenció del risc d’inundacions, però sobretot incidia en “l’oportunitat” que suposa el Fons Europeu de Reconstrucció, la implementació de les ajudes del qual s’està estudiant des del Ministeri.

En aquest sentit, tot i que els fons tenen un període d’execució de 6 anys, el Govern d’Espanya ha decidit implementar l’inici de les accions al trienni 2021-2023, amb la qual cosa “sols es podran incorporar els projectes que tinguen una maduresa més avançada”, un extrem que el Secretari d’Estat veia possible al cas d’Ontinyent.

Aquesta línia s’articularà de la mà de les confederacions hidrogràfiques, de tal manera que Morán emplaçava a l’alcalde a posar el comú el projecte amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a fer-ho possible.

El Secretari d’Estat de Medi Ambient felicitava Jorge Rodríguez per un projecte que ha qualificat d’exemplar, “perquè els ajuntaments entenen el canvi climàtic però la inèrcia que tenen no és la d’actuar. Que hi haja corporacions que no sols ho entenguen sinó que ho integren no és fàcil, i quan un municipi decideix actuar, el Ministeri ha d’intentar acompanyar-lo, perquè no és el normal i ens ve bé a tots. Sabem que no és fàcil però hem d’acompanyar-vos”.

Jorge Rodríguez, per la seua banda, agraïa a Hugo Morán “el reconeixement al nostre projecte, i l’interés per col·laborar en obrir camí cap a un reforç de les vies de finançament que ens permeten convertir el projecte en realitat quant abans”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *