foradia becasivace

Dissabte de “Mig Any” amb un dispositiu policial especial

Des de l'Ajuntament d'Alcoi preparen aquest dispositiu coordinat per la Policia Local, Nacional i Autonòmica per a garantir la seguretat durant aquest dia. A més des del Consistori fan una crida a la responsabilitat individual

Durant el dissabte 24 d’octubre, si no hi haguera Covid-19, Alcoi celebraria el seu Mig Any. Un dia d’alegria i d’ambient fester, que omplen els carrers del centre de gent.

Enguany, per culpa de la pandèmia no hi haurà cap esdeveniment, no trobarem les tradicionals carpes a la Glorieta, ni les filaes competiran per fer la millor Olleta.

Així encara, des de l’Ajuntament s’ha preparat un dispositiu especial, per a garantir que es complisquen les normes sanitàries, ja que es preveu que serà un dia en el qual la gent celebrarà de la seua manera aquest dia.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, i Raül Llopis, regidor de Seguretat, s’han reunit amb José Antonio Fernández, membre de la policia autonòmica i Cap del Grup Operatiu, Antonio Samper, Cap Accidental de la Comissaria de Policia Nacional, i Mercedes Ponsoda, Cap Accidental de la Policia Local.

En aquesta reunió s’ha acordat que la Policia Local tindrà presencia en el carrer, en horari de vesprada i de nit, amb un total de tres patrulles, a les que se sumaran 5 patrulles de Policia Nacional durant el dia i tres durant la nit. La Policia Autonòmica tindrà present a Alcoi una patrulla per a col·laborar en les tasques de prevenció.

Tots estaran en la zona del centre de la ciutat i el seu entorn, zona en la qual estan les filaes i molts dels establiments hostalers.

També es vigilaran els ‘botellons’ o les concentracions de gent que no siguen autoritzades.

Segons Raül Llopis: “davant les situacions que ja s’han produït en moltes parts de l’estat en festivitats o dies assenyalats, amb situacions de risc greu, tant per acumulació de gent com per no complir amb les mesures de seguretat establides per a lluitar contra la pandèmia, s’ha volgut prevenir que això passe en Alcoi coordinant un dispositiu de seguretat per al dissabte que hauria de ser el Mig Any. Recordem que no celebrem Mig Any perquè ens trobem en una situació sanitària excepcional i que la necessitat de complir amb les mesures de seguretat és irrenunciable”.

El regidor de Seguretat també ha volgut recordar que: “Malgrat la presència policial que hem coordinat per al dissabte per assegurar que es compleixen les mesures de seguretat i conscienciar a la gent dels seus actes, apel·lem a les alcoianes i alcoians i la seua responsabilitat individual. Hem d’evitar tindre una situació encara més complicada que la que ja ens imposa la Covid-19 i no podem permetre’s el luxe de tirar per la borda tot l’esforç social, econòmic i sanitari que hem realitzat. Estem vivint una situació sense precedents i esperem que totes i tots estem a l’altura de les circumstàncies, sent un exemple en positiu, com moltes voltes som els alcoians, per a la resta de municipis”.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *