foradia cdturisme

L’Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil realitza 193 serveis en 2023

Ha intervingut en 11 municipis realitzant un total de 6.553 hores

L’Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil de l’Ajuntament d’Alcoi ha realitzat durant 2023 un total de 193 serveis totals xifra que supera lleugerament les actuacions dels últims anys, que van ser 187 en 2022 o 188 en 2021.

En total han intervingut en 11 municipis. La major part de les actuacions han sigut a Alcoi, però també ho han fet en altres municipis principalment a Cocentaina, l’Alcúdia i Muro, però també a Banyeres de Mariola, Albaida, Almussafes, Biar, Elx, Gandia i Santa Pola.

Pel que respecta al tipus d’intervencions la major part, prop de 90, han sigut en actes tradicionals com les Festes de Moros i Cristians, Nadal, Processons o Carnestoltes Escolars. Poc més de 50 han sigut actuacions d’intendència interna i administració. En tercera posició, amb 48 intervencions estan els esdeveniments esportius. Els mesos tres mesos de major activitat van ser desembre, novembre i abril i els de menor, juliol, agost i setembre.

L’Agrupació està composta per 44 persones voluntàries, dels quals 31 són homes i 13 dones. Pel que respecta a la seua estructura tenen un cap, un sotscap, un cap d’equip i la resta de voluntariat. La mitjana d’edat és de 47 anys. Va ser creada i aprovada pel Ple Ordinari el 29 de maig de 2009.

Les agrupacions de voluntaris naixen donada l’especial implicació de la ciutadania en tasques de protecció civil, és una manifestació del seu caràcter solidari i altruista, que en les últimes dècades s’ha canalitzat a través de la creació d’agrupacions locals de voluntaris de protecció civil i d’associacions que col·laboren en aquesta tasca.

Les administracions públiques han de prestar especial interés en què aquest potencial humà es regule i s’organitze a fi d’aconseguir el seu principal objectiu: la protecció de les persones i els seus béns en situacions d’emergència.

“Vull agrair a aquestes persones voluntàries el seu temps, esforç i dedicació, treballant de manera desinteressada amb l’únic objectiu d’ajudar i col·laborar. També aprofite per a animar a la ciutadania a conéixer la nostra agrupació i a formar part d’ella”, ha destacat el regidor de Seguretat, Raül Llopis.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *