foradia subscriutegrat

Joan Castejón estrena projecte expositiu a Dénia

En l'exposició es pot contemplar la trajectòria de l'artista i la seua participació en altres sensibilitats creatives

Joan Castejón ha creat a Dénia el seu Espai d’art. Un projecte que respon al “deute històric” que la ciutat tenia amb l’artista.

Segons Vicent Grimalt, alcalde de la localitat, “és una mostra de la gratitud i el compromís que Joan Castejón sent per Dénia i la comarca”.

Aquesta mostra està ubicada en la planta baixa de la Casa de Cultura i es pot veure una selecció de 35 obres de l’artista d’Elx, com pintures a l’oli, dibuixos, i escultura, que fan un repàs a tota la seua carrera des dels anys 60 fins a l’actualitat.

Castejón feia dècades que volia dur a terme aquest projecte en Dénia, localitat en la qual està establit des dels anys 70, i que a més és fill adoptiu des de 1999. “Feia temps que tenia al cap la idea de deixar alguna cosa ací, perquè la gent poguera gaudir-la, una cosa que parlara d’una trajectòria i que fora també un punt de trobada i participació, un ferment de cultura”, ha explicat Joan Castejón.

Fa tres anys que la idea de crear aquest espai va ressorgir, gràcies també a la seua filla, Arminda, i per l’expert en la seua obra, Carlos Arenas, que serà el comissari d’aquest projecte, i va comissariar també la gran retrospectiva que el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana li va dedicar l’any 2017.

A partir d’aquest moment, el govern municipal va decidir fer possible i projecte i, transcorregut aquest temps, l’Espai d’art Joan Castejón ja ha obert les portes al públic.

Aquest suport ha merescut les paraules d’agraïment de Castejón cap a l’alcalde, Vicent Grimalt, el regidor de Cultura de la legislatura passada, Rafa Carrió, i també l’actual, Raúl García de la Reina. Este últim ha manifestat el desig que l’obertura d’aquest espai d’art “siga un principi, que atraga cultura i que pose l’art contemporani a Dénia al lloc on li correspon”.

L’Espai d’art Joan Castejón naix amb un segon propòsit, complementari a la difusió de l’obra de l’artista, i és mostrar també l’obra d’altres artistes i altres disciplines estètiques, esdevenir un punt de trobada participatiu, en el qual s’establisca “un diàleg amb altres sensibilitats creatives, com el cinema, la literatura o la gastronomia, que poden ser recolzades a partir d’aquesta mostra de l’obra de Joan Castejón”, ha afirmat Carlos Arenas.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *