foradia ivace

Primer cap de setmana de la Fira de Cocentaina més diferent

Enguany no hi ha expositors als carrers de la localitat de El Comtat, però s'ha creat una xarxa comercia per a tota la Comunitat Valenciana

La 674 edició de la Fira de Tots Sants ja ha començat, una edició recordada per tots per culpa de la Covid-19, que ha obligat a canviar el format d’aquesta tradició. Malgrat aquestes diferències, s’ha sabut trobar la manera de mantenir aquesta celebració, i enguany, encara que no hi ha expositors, sí que hi ha una xarxa amb els comerços de tota la Comunitat Valenciana que participen.

El no posar expositors a la Fira s’ha fet amb l’objectiu de garantir la seguretat i preservar la salut de tots els participants.

Durant tot el mes de novembre més d’un centenar de comerços, hostaleria i expositors oferiran els seus productes des de les seues instal·lacions.

Per a identificar a aquests comerços s’ha fet una imatge promocional. Es pot consultar el llistat a la web de la Fira de Cocentaina, on estan totes les direccions amb les dades de contacte dels integrants d’aquesta xarxa comercial autonòmica.

Vora uns 70 expositors participaran en aquesta edició des de les seues instal·lacions amb promocions i ofertes, i més de 50 comerços i establiments hostalers de Cocentaina oferiran productes locals i menús típics de Fira.

També s’ha dissenyat un programa d’activitats per als caps de setmana del mes de novembre. Obres de teatre i concerts per a totes les edats, gratuïts, adaptats a les mesures de prevenció i aforament i per als quals es necessitarà reservar entrada. També exposicions de temàtica variada, art, fotografia o històriques, que es podran visitar en els llocs tradicionals: Palau, el Patronat i la Ruta d’Art.

Una novetat d’aquesta Fira és que s’ha organitzat, juntament amb la Cooperativa de Cocentaina, el concurs internacional d’oli “AOVE FÒRUM”, que té com a objectiu triar el millor oli d’oliva a escala internacional i fer valdre l’oli d’oliva com a producte clau de la Dieta Mediterrània.

Luisa Miralles, del Taller per a la Prevenció i Inserció Social Tapis i Belén Carbonell, del Centre Ocupacional Gormaget han sigut les encarregades de dur a terme la lectura del Privilegi de Fira.

L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa i la regidora de Fira, Eugenia Miguel, han destacat l’obstinació de tot un equip, de tot un poble per no cancel·lar un esdeveniment que a més de tradició i sentiment d’orgull suposa un al·licient econòmic sense precedents per al consum local, comarcal i fins i tot autonòmic.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *