foradia subscriutegrat

La Sala Audiovisual del Palau Comtal exposarà ‘NO OBLIDEM’

L'exposició, organitzada pel Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina, es podrà veure a partir del dia 1 de novembre

El Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina estarà present a la 677 edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina. En aquest esdeveniment tindran l’oportunitat d’exposar, a la Sala Audiovisual del Palau Comtal, els 23 panells de la Unitat Didàctica No Oblidem, així com els audiovisuals que s’han fet amb els centres educatius que han col·laborat en aquest projecte als dos últims anys.

No Oblidem és una proposta didàctica del Fòrum però que va fer-se amb l’ajuda dels professors d’Història i Geografia de l’IES Serra de Mariola (Muro), l’IES Pare Arques (Cocentaina), i l’IES Andreu Sempere (Alcoi). Roman Sánchez s’ha encarregat de fer les il·lustracions.

L’objectiu d’aquesta mostra és facilitar l’ensenyament sobre la II República, la Guerra Civil i la Dictadura, de tal forma que els estudiants puguen conéixer millor els fets del passat, i saber com la repressió franquista ha afectat la nostra societat. Tot això, vist des d’un punt de vista comarcal.

El projecte compta amb dos parts: el quadern de lectura, amb informació i il·lustracions sobre els diferents vessants d’aquests períodes de la nostra història, i el banc de recursos a internet que es pot fer servir a l’aula, amb propostes d’activitats, de visites a llocs de la memòria, documentals, pel·lícules i llibres per ampliar i millorar l’aprenentatge.

Des del Fòrum han donat les gràcies “a l’Ajuntament i en especial a la regidoria de Memòria Històrica i la de Fira, per donar-nos la possibilitat en aquest marc tan important com és la Fira de Tots Sants de Cocentaina, d’exposar la nostra Unitat Didàctica NO OBLIDEM, que va ser creada per introduir-la a l’educació i també per a la societat en general per veure si aporta el seu granet de sorra a una part d’aquesta societat que no acaba d’assumir el trauma de 40 anys de dictadura franquista i recuperem les veus dels que van lluitar per la LLIBERTAT i la DEMOCRÀCIA i que tants anys han estat en silenci”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *