foradia subscriutegrat

Els artesans de la Festa tindran ajudes municipals

La documentació es podrà presentar des del dia 5 de novembre fins al 18 del mateix mes

Ja s’han publicat les noves ajudes Reactiva Alcoi per a pal·liar la crisi econòmica que està provocant la Covid-19. En aquest cas, aquestes subvencions estan dirigides als artesans del món de la festa, un sector que està patint molt, ja que no s’han celebrat les festes de Moros i Cristians 2020.

Aquestes subvencions podran ser de dos tipus, per una part, hi haurà una quantitat fixa de 4.000 euros per a persones físiques o jurídiques sense treballadors o fins a 2 treballadors a càrrec seu en el mes de març.

L’altra subvenció serà per a aquelles persones físiques o jurídiques que tenen més de 2 treballadors en març. Ells rebran una subvenció de 6.000 euros.

Per a poder presentar-se a aquesta subvenció s’entén com a empresa o professional vinculat a les Festes de Moros i Cristians, aquells que desenvolupen tasques que estan dins dels següents epígrafs: 312 Forja, estampat, embotició, troquelat, tall i repulsat, 316.2 Fabricació d’articles de ferreteria, 439.9 Altres indústries tèxtils, 442.9 Fabricació d’altres articles de cuir, 452.1 Calçat d’artesania i a mida, 453 Confecció de tota classe de peces de vestir, 454.1 Peces de vestir fetes a mida, 691.9 Reparació d’altres bens de consum, 861 Pintors, escultors, ceramistes, artesans, gravadors i artistes similars, 965.2 Espectacles a l’aire lliure (exceptuant els taurins), i per últim, l’epígraf 979.4 Destrament d’animals I altres serveis d’atenció a animals domèstics.

Es podrà presentar la documentació necessària des del dia 5 de novembre fins al 18 del mateix mes, els dos inclosos. 

Per a la regidora de Festes, Carol Ortiz, aquestes ajudes són molt importants, ja que destaquen la importància cultural i econòmica del sector dels artesans de la festa: “Tots sabem que l’esplendor que cada any demostra la Nostra Festa és una part molt important per la feina que desenvolupen els artesans, aconseguint que Alcoi siga sempre exemple a seguir per a la resta de poblacions. La situació de suspensió de les festes 2020 fa necessari el suport a un sector imprescindible en una situació molt complicada. Esperem que aquestes subvencions ajude a mantenir l’activitat empresarial i que, prompte, tornem a gaudir de les millors festes del món”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *