foradia pressupostparticipatiualcoi

Guanyar demanarà que s’estudie la ventilació a les aules i edificis municipals

La formació explica que el Consell Superior d'Investigacions Científiques va publicar una sèrie de recomanacions per a poder guiar als centres educatius en la gestió de l'acumulació d'aerosols en espais tancats

Durant el mes d’octubre el Consell Superior d’Investigacions Científiques va publicar unes recomanacions amb l’objectiu de guiar als centres educatius en la gestió de l’acumulació d’aerosols en espais tancats, una de les raons de transmissió de la Covid-19.

Des de Guanyar Alcoi opinen que aquesta guia pot servir a l’Ajuntament per a aplicar-les a les dependències municipals, i als centres educatius.

La regidora de la formació, Sandra Obiol, ha declarat que: “tot el coneixement respecte a la Covid-19 sabem que és provisional però sembla que l’acumulació d’aerosols és una evidència cada vegada més sòlida, especialment si prové d’una font tan solvent com el CSIC”.

A més, Obiol ha indicat que: “Sabem, com ens recordarà el govern, que no tenim competències en educació, però nosaltres entenem que tot el que afecte la població d’Alcoi i en el que puguem ajudar a millorar la seua vida, és competència nostra. Per això proposarem que el govern municipal contribuïsca que es coneguen i s’apliquen aquestes mesures, perquè pensem que ens poden ajudar”.

En la guia es proposa prioritzar els espais a l’aire lliure, i en el cas d’espais tancats la necessitat de ventilació natural i creuada. També exposa la conveniència de mesurar l’acumulació de CO₂ en espais tancats, i que si no hi ha forma de ventilació natural, tindre mecanismes de purificació de l’aire amb filtres HEPA.

Per aquests motius, Guanyar demanarà les següents mesures: Que es facilite aquesta informació als centres educatius i al personal dels edificis municipals, estudiar l’adquisició d’instruments de mesura de CO₂ per a poder conéixer les necessitats de ventilació en aquests espais, analitzar i identificar la possibilitat de comptar amb mecanismes de ventilació forçada eficient, i que s’estudie la provisió quan siga necessària de mecanismes de purificació de l’aire amb filtres HEPA.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *