foradia elgrat

Un voltor negre visita el Projecte Canyet

Durant l'anellament científic de voltors al canyet de les Pedreres de Sant Cristòfol, els tècnics de l'Ajuntament i dels Parcs Naturals del Carrascal de la Font Roja i la Serra de Mariola va trobar aquesta espècie que no és comú trobar-la en aquest territori

Els tècnics de l’Ajuntament i dels Parcs Naturals del Carrascal de la Font Roja i la Serra de Mariola van realitzar un anellament científic de voltors al canyet de les Pedreres de Sant Cristòfol. La sorpresa va ser, que un d’ells era un voltor negre, una espècie que no sòl estar en aquesta zona.

Aquest jove exemplar és l’espècie més gran d’Europa, no està present de forma sedentària en aquest territori, i és molt possible que siga un exemplar que ha estat de migració cap al nord d’Àfrica.

Les dades que s’arrepleguen serviran per a poder fer un seguiment posterior de les aus marcades, així com de les poblacions establertes a la zona. A més d’anellar als voltors, s’ha obtingut una mostra de sang per a poder sexar als exemplars, ja que no presenten dimorfisme sexual, és a dir, sols es pot saber el seu sexe a través de la sang.

En aquestes tasques ha participat l’alumnat del Taller d’Ocupació ‘Turismo de naturaleza: birdwatching e itinerarios interpretativos en el medio natural de Alcoy’, un programa subvencionat per LABORA, i components del grup de voluntaris del projecte de reintroducció del xoriguer petit al terme municipal d’Alcoi.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *