foradia subscriutegrat

Josep-Anton Fernàndez, Pepa Aguar i Gaspar Jaén guanyadors dels Premis Literaris de Gandia

La gala per a lliurar els premis es va celebrar durant la vesprada del 20 de novembre, i ha estat organitzada per l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques i l'Ajuntament de Gandia

En la vesprada del 20 de novembre Gandia va celebrar la gala dels Premis Literaris Ciutat de Gandia 2020. Acte organitzat per l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques i l’Ajuntament.

Aquests guardons són molt importants al territori valencià i a Espanya, tant pel seu prestigi com per la dotació econòmica d’aquests.

En aquests premis literaris hi ha hagut tres premiats de tres categories diferents.

Josep-Anton Fernàndez va guanyar el Premi Ausiàs March de Poesia, un premi amb una dotació de 8.000 euros, que va aconseguir gràcies a ‘L’animal que parla’. Aquest escriptor català s’estrena en el món de la poesia amb un llibre que enfronta al lector a un ventall d’experiències que van des del més íntim estremiment emotiu fins a la vibració genuïna del pensament.

El segon premi que es va donar durant aquesta celebració va ser el Premi Joanot Martorell de Narrativa, que va ser per a Pepa Aguar per ‘El que em queda de tu’, una novel·la que parla de dones, d’àvies, de mares i de filles, i de les paraules que varen quedar per dir abans la malaltia de la ment ho arrossega tot al seu pas. Aquest premi està dotat econòmicament de 20.000 euros.

Per últim es va entregar el Premi Joan Roís de Corella a la Trajectòria Literària, que va ser per a Gaspar Jaén i Urban. Poeta d’Elx que ha fet de la seua obra l’expressió d’un testimoni íntim i decidit en favor de les paraules i del país. La seua poesia indaga els territoris de la introspecció i la reflexió amb contrarietats. Gaspar és un activista compromés que actua sobre una consciència del món desvinculada a la qual pretén humanitzar i entrar en la reflexió.

Durant l’esdeveniment, l’alcaldessa de la localitat, Diana Morant, va assenyalar que “mai deixarem de donar suport al món de la literatura”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *