foradia barnasants

El concurs d’Oli i el d’aparadors de la Fira ja tenen guanyadors

Un oli produït en Balones ha guanyat la primera edició de I AOVE FÒRUM Internacional Fira de Cocentaina 2020, en el cas del XXVI Concurs d'Aparadorisme 'Fira de Tots Sants' la guanyadora ha sigut la tenda 'Núria Sport'

En aquesta atípica edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina s’han dut a terme dos concursos, el I AOVE FÒRUM Internacional, en el qual es premia el millor oli d’oliva, i el XXVI Concurs d’Aparadorisme. Aquests dos certàmens ja tenen guanyadors.

En el cas del concurs d’Oli, el guanyador ha sigut un produït a Balones, concretament en l’empresa Castell de la Costurera. Aquest negoci familiar produeix oli fruitat i intens provinent de les varietats Picual, Blanqueta i Mançanella de Vilallonga. Segons el jurat és “altament equilibrat i posseeix notes dolces pròximes als nivells mitjans acompanyades d’un amarg i picant elegants”.

La Almàserra de Millena SAT, ha guanyat el segon lloc. Es va presentar al certamen amb la marca ‘Ecotravadell’, un oli que naix de les varietats d’oliveres Vilallonga i Arbequina. El tercer reconeixement va recaure en l’oli del Mas dels Castellans, en Calaceite, Terol, amb un producte de la varietat Empeltre.

Kiko Moya, de l’Escaleta, Natxo Sellés, propietari del restaurant amb el seu nom, i José Montejano, mestre pastisser i propietari de l’Obrador DeSucre, van realitzar, cadascú, una recepta amb un dels olis guanyadors.

Pel que fa al XXVI Concurs d’Aparadorisme ‘Fira de Tots Sants’, el primer premi va ser per al comerç ‘Núria Sport’, ‘Ferreteria Alacantina’ va ser el guanyador del segon premi, i ‘De Nens’ va obtenir el tercer premi, i el premi del públic. L’esment d’honor va ser per a l’establiment ‘Borràs’.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *