Foradia subscriutegrat

Alcoi amb les víctimes de la violència de gènere

A les 12 del migdia del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, s'ha fet un acte commemoratiu

El dia 25 de novembre es commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i des de diferents institucions i administracions s’encarreguen de fer actes especials per tal de donar suport a les víctimes d’aquest tipus de violències.

En el cas de la ciutat d’Alcoi, a les 12 del migdia s’han convocat a la plaça d’Espanya representants polítics de la corporació municipal, membres de l’associació Acovifa, encarregats d’organitzar aquest acte, per tal de fer un sentit homenatge a les 41 víctimes oficials, i a les que no estan comptabilitzades, de violència masclista.

Primerament la regidora d’Igualtat, Aranza de Gracia, ha fet unes declaracions en els quals ha volgut ressaltar que encara queda molt treball per fer, i que s’ha de visibilitzar també aquelles violències que pareixen invisibles.

Seguidament ha sigut el torn de llegir el manifest. L’encarregada de fer-ho ha sigut la coreògrafa Ana Calvo, que ha explicat la situació de les víctimes i com han augmentat la violència contra les dones a causa de la pandèmia i del confinament. A més, ha demanat la “vacuna contra la violència de gènere”, ja que necessitem acabar també amb aquest “virus”.

A continuació s’ha llegit el nom de totes les víctimes d’aquest 2020 i s’ha fet un minut de silenci per totes elles.

Per a finalitzar l’acte dos ballarines han fet una coreografia representant la situació de les dones que pateixen violència de gènere, al ritme de les notes d’un violoncel.

A més a més, des del Departament d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi, s’ha col·locat a la ‘bandeja’ una sèrie de siluetes que representen cadascuna de les víctimes mortals d’aquest 2020 i en la qual es pot llegir la seua història.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *