foradia cdturisme

Xàtiva commemora el 25N amb una programació especial

El Dia Internacional Contra la Violència de Gènere en Xàtiva comptarà amb una campanya coeducativa que du com a nom 'Biblioigual'. Aquesta serà la segona edició d'aquesta iniciativa, amb una nova mascota, Respe

La regidora de Dona i Igualtat, Lena Baraza, ha presentat la programació amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, que es commemora aquest 25 de novembre. Aquest mateix dia hi haurà diverses activitats com el seminari sobre violència de gènere, organitzat per la Policia Local de Xàtiva i que porta per títol: ‘Xàtiva es mou per la violència de gènere’. A més, també se celebrarà una concentració a tots els centres sanitaris del departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent, i ja a la vesprada, tindrà lloc en l’auditori de Sant Agustí, la jornada de portes obertes del Conservatori Lluis Milan amb protagonisme de ‘La dona en les arts escèniques’. A la mateixa hora es durà a terme al JOC, unes consignes contra la violència de gènere.

Respecte als actes organitzats pel Consell de les Dones per la Igualtat, a les 18h es realitzarà la recepció de les pancartes participants al VII Concurs de pancartes i l’acte de lliurament de premis. Seguidament s’iniciarà la marxa contra la violència de gènere des de l’Ajuntament, i una vegada finalitze es llegirà el manifest del Consell Municipal de les Dones per la Igualtat. A les 20h tindrà lloc la concentració en record de les dones assassinades.

Hi ha hagut altres activitats que s’han posat en marxa des de principis de mes, com el concurs de relats breus, la xarrada per a embarassades i dones lactants, i la projecció de la pel·lícula ‘Mustang’. I algunes altres que es duran a terme durant aquesta setmana, com per exemple l’activitat ‘Curts per la igualtat’, la xarrada ‘Salut mental i gènere’, o la campanya ‘Sabates roges contra la violència de gènere’, una iniciativa que la regidora ha explicat: “Aquesta campanya ha nascut de les coordinadores d’igualtat dels centres educatius amb la intenció de visibilitzar la crueltat que es viu dia a dia en la violència masclista. També s’han sumat altres entitats com ADEXA o el departament de Salut”.

Durant el cap de setmana es continuaran les activitats i accions de sensibilització en totes les competicions esportives, i finalment, el dia 1 de desembre, a les 19h, la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such, impartirà una ponència en la qual es parlarà del paper de les administracions enfront de la violència de gènere, organitzada pel PSPV-PSOE, a la Casa de Cultura.

A banda de tota aquesta programació, també s’ha de ressaltar la segona edició de la campanya ‘Biblioiguals’. Aquest és un projecte de coeducació que fomenta l’educació en igualtat de les xiquetes i xiquets d’infantil i de primària dels centres escolars de Xàtiva, acompanyada d’un lot de llibres i contes per a incorporar-los a les prestatgeries. “Creixem des de menuts amb els contes, relacionant-los i aprenent a partir de les seues històries. En aquest sentit, la campanya busca donar a conéixer eixos contes que treballen la igualtat, adjuntant una unitat didàctica respecte als mateixos, i enviant tot el material als centres educatius per a que puguen tindre una biblioteca centrada en igualtat”, ha comentat Baraza.

La principal novetat d’aquesta edició és la creació d’una mascota, que porta el nom de Respe, i que reforçarà la campanya els pròxims dies 24 i 25 de novembre acudint a tots els centres escolars de la ciutat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *