foradia pressupartialcoi

Els ‘Paqueteros i Paqueteres Reials’ tindran la seua rotonda a Ibi

Aquest homenatge coincideix amb el 90 aniversari de la Cavalcada dels Reis Mags de la localitat

La localitat d’Ibi tindrà una nova rotonda que regularà el trànsit en la intersecció entre l’Avinguda Azorín amb l’Avinguda Miguel Hernández. Aquest nou element tindrà com a protagonistes als ‘Paqueteros i Paqueteres Reals’, servidor dels Reis Mags d’Orient.

L’homenatge coincideix amb l’any en què es compleixen el 90 aniversari de la Cavalcada dels Reis Mags al municipi.

El disseny, dirigit especialment al públic infantil, es basa en l’escena més característica del treball d’aquests ajudants amb els Reis Mags. Són tres figures, treballant, al voltant d’un eix central i distintiu que és l’escalera, com a il·luminació, a la part superior del conjunt, s’ha col·locat una estrela, la que guia als Reis Mags.

També es col·locarà un camió de joguet en senyal d’agraïment al treball desinteressat que fan els transportistes locals per a poder repartir regals durant aquest dia màgic.

El regidor d’Urbanisme, Santiago Cózar, ha assenyalat que: “La figura dels Paqueters Reials és una de les més volgudes a Ibi, tant pels nostres xiquets i xiquetes, com per als adults. La seua labor, a més de molt complicada, és importantíssima dins de la festivitat dels Reis a la localitat i mereixien un reconeixement per part de tots els iberuts”.

L’empresa Pavasal Empresa Constructora és l’empresa encarregada de fer aquesta tasca per un import de 259.192 euros, i s’espera que les obres duren uns 3 mesos. Per tal de realitzar la rotonda, la Diputació d’Alacant finançarà el 50%, mentre que l’Ajuntament d’Ibi s’encarregarà de l’altra meitat.

Font: Redacció./


pressupartialcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *