foradia cdturisme

S’inicien les obres del centre sociosanitari Roís de Corella de Gandia

Aquest projecte tindrà una inversió de 15 milions d'euros i preveuen un centre de salut integrat, un centre de salut pública, pàrquing i parc de salut

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, han anunciat que ja van a començar les obres del centre integral de Salut Roís de Corella durant la visita al solar en el qual es farà l’obra.

Barceló ha assenyalat que: “es tracta d’un projecte molt ambiciós perquè anem a dotar la ciutat de Gandia de més recursos assistencials, més especialitats, i sobretot perquè anem a comptar amb un edifici específic destinat a Salut Pública, que ha estat una peça fonamental durant la pandèmia”.

També ha explicat que: “aquest centre reuneix evidentment molts dels principis que recull la Llei de Sanitat com són la Salut Pública, Assistència Sanitària, i també aposta per una cosa que és fonamental, la Salut Mental”.

“Durant molt temps hem apostat per crear una Unitat de Salut Mental a la Conselleria de Sanitat i ampliar els recursos assistencials per atendre’s les necessitats de la ciutadania. El que es contemple també dins d’aquest espai la Salut Mental és una aposta decidida, clara, que també es veurà reflectida en els pressupostos per 2021, que recullen també l’increment de professionals per poder tenir una atenció de qualitat”, ha conclòs la consellera.

Diana Morant, per la seua part, ha declarat que: “Fa quatre anys sabíem que la salut era important, però en aquests temps que vivim, és molt important comptar amb un espai d’avantguarda que no serà un Centre de Salut a l’ús sinó que anirà més enllà en cobrir la necessitat assistencial en matèria de Salut Mental, Salut Pública, més urgències i més centres d’especialitats”.

A més d’oferir més serveis sanitaris, aquest centre també suposarà la creació de 70 llocs de treball.

Les obres s’han adjudicat per 15.351.048 euros, i contemplen un centre de salut integrat que tindrà superfície de 6.935 m², distribuïts en quatre plantes, un centre de salut pública amb casa del pacient i escola de salut, amb superfície construïda de 2.248,62 m², i es distribuirà en tres plantes; un aparcament al soterrani per a ús de personal sanitari que tindrà una superfície construïda de 4.331,07 m², i un espai exterior destinat a parc de la salut de 3.800 m².

S’espera que les obres duren uns 30 mesos, és a dir, que està prevista l’obertura d’aquest centre durant l’estiu de 2023.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *