foradia subscriutegrat

Els joves artistes alcoians s’atreveixen a reinterpretar obres de la col·lecció municipal

Gràcies al projecte 'Inflexions' es podrà donar a conéixer a artistes emergents i totes les obres d'art que formen part de la col·lecció municipal

Teresa Sanjuán, regidora de Democràcia Participativa, i Raül Llopis, regidor de Cultura, han presentat el segon projecte més votat als pressupostos participatius de 2021. En aquesta ocasió també ha sigut una iniciativa enfocada a la cultura, una idea de María Guillem, que ella mateixa ha presentat.

La creadora ha donat importància a l’eina dels pressupostos participatius, i ha explicat que “és eficaç per a cobrir les necessitats dels alcoians, en aquest cas, culturals”. Per a ella, ‘Inflexions’, nom que du la seua proposta, “és una oportunitat perquè la ciutadania conega el patrimoni”, i és que, la col·lecció municipal està formada per més de 900 peces. Però, aquest no és l’únic objectiu, ja que, jóvens artistes alcoians reinterpretaran algunes d’aquestes obres, i per tant, també s’impulsarà la seua carrera.

En total es reinterpretaran 7 obres amb diferents tècniques: Andreu Alcaraz, amb la pintura, farà una nova versió de ‘Lliçó de lectura’ de Josep Mongrell Torrent, de l’any 1899; ANBO (Ángela Gálvez i Borja Molina), faran una reinterpretació de ‘La Buenaventura’ d’Edmund Jordà, de 1904, amb la tècnica d’Il·lustració. L’obra ‘Alineació de Rafa Calbo, de 2004, serà l’obra que Ariadna García, canviarà amb fotografia. Beatriu Marer, amb la tècnica de Vídeo-Art, ens mostrarà la seua visió de l’obra d’Antoni Coll ‘Geometric nu’ de 1970; per la seua part Carmen Arenteros, ho farà amb ‘Paisatges’ d’autors desconeguts de principis del segle XX, i la tècnica serà Instal·lació. L’artista tèxtil Mireia Reche transformarà ‘Venezi’ de Ricardo Federico de Madrazo y Garreta, de 1885; i finalment, Miriam Barea, amb l’escultura, reinterpretarà ‘Religioses’ de Pedro Martínez Expósito, de 1926.

El dia 28 d’octubre se celebraran unes jornades en la qual els artistes explicaran el procés de creació i el que ha suposat per a ells reinterpretar aquesta obra, i, segons ha avançat María Guillem, és possible que es faça una exposició amb el resultat d’Inflexions a la Capella de l’Antic Asil.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *