lasarga mediamborganica

Es du a terme una campanya per a visibilitzar els joguets no sexistes

Es repartirà un decàleg i es repartiran bosses de paper per a fer regals als comerços

Des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha preparat una campanya per a visibilitzar els joguets no sexistes. Ara, és temps de regals i l’objectiu d’aquesta iniciativa és reflexionar abans de comprar.

Per tal de dur-la a terme s’ha preparat un decàleg en el qual s’explica que no hi ha joguets de xiquetes i de xiquets, sinó que el joc és lliure i espontani. A més, indica que les etiquetes socials del blau i el rosa són estereotips que limiten la creativitat.

Al decàleg trobem també recomanacions sobre que hi ha que triar joguets que mostren la diversitat de les persones, i que s’ha de regalar aquells que ajuden a promoure les capacitats i habilitats personals, que potencien la igualtat en la participació i el desenvolupament de sentiments i afectes, evitant aquells que puguen fomentar la violència.

I és que, des d’Igualtat volen fomentar que s’eduque per a resoldre els problemes de forma positiva, constructiva, i assenyalen que una bona elecció dels joguets pot ajudar a aconseguir aquest propòsit.

Als comerços es repartiran bosses de paper visibilitzant aquesta campanya.

“Volem conscienciar a la ciutadania de la importància de l’elecció de joguets sense condicionants de gènere a l’hora de fer un regal. Els joguets faciliten el desenvolupament de les diferents capacitats cognitives en xiquets i xiquetes, les quals els preparen per al futur. Joguets que reprodueixen els estereotips de gènere, limiten el seu desenvolupament i perpetuen la desigualtat existent”, ha afirmat la regidora d’Igualtat, Aranza de Gracia.

Font: Redacció./

ajudesparentalcoi

 

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *