foradia ivace

Noves mesures restrictives per a Nadal en la Comunitat Valenciana

A final de la vesprada del dijous 17 de desembre, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat les restriccions que estaran vigents fins al dia 15 de gener

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha comparegut per tal d’anunciar les noves mesures restrictives per a l’època nadalenca. Segons ha argumentat el cap del Consell, aquestes mesures es duen a terme “per prudència, seguretat i responsabilitat”.

Aquestes noves mesures consisteixen en que es restringeixen a 6 el nombre màxim de persones que pot haver-hi a les reunions socials i familiars, tant per a espais públics com a privats, sense excepcions. Per als dies de Nadal, aquestes 6 persones podran ser de màxim dos grups de convivència, és a dir, gent que viu a la mateixa casa.

Les restriccions de mobilitat nocturna també s’han vist afectades, i és que, s’ha limitat la circulació entre les 11 de la nit i les 6 del matí, exceptuant les nits del 24 i 31 de desembre, que el toc de queda començarà a les 12 de la nit.

Així mateix, Puig ha anunciat que continua el confinament perimetral, és a dir, no es podrà ni entrar ni eixir del territori valencià, a no ser que siguen casos excepcionals, com per exemple, la tornada a la residència habitual, cuidar de familiars amb dependència, acudir a exàmens oficials, anar al lloc de treball o a centres sanitaris.

Totes aquestes mesures estaran vigents fins al 15 de gener.

En l’última setmana l’augment de la incidència del virus ha sigut del 27%, i s’han registrat més de 2.000 nous positius durant quatre dies consecutius. Indicadors que segons ha explicat Puig: “ens han obligat a reaccionar”.

El president de la Generalitat ha assegurat que aquestes mesures tenen com a objectiu “aplanar la corba de contagis que, com en tota Europa, també està repuntant en la nostra Comunitat”.

Ximo Puig s’ha disculpat perquè aquestes noves mesures suposen “variar els plans i la vida de milers de ciutadans i famílies” encara que, “no ens agrada generar incertesa ni corregir mesures de fa sols 12 dies, però, la situació de la pandèmia canvia i hem d’adaptar-nos a ella per a combatre-la millor”.

“No podem confondre les prioritats, perquè no estem jugant-mos el Nadal, sinó la vida, el treball i el futur de molts valencians. Ara, quan la vacuna està a prop, quan estem en fase d’eixida de la pandèmia, quan hem patit tant per a arribar fins ací amb l’ajuda de la ciència, i de tantes persones, ara no podem fallar”, ha continuat argumentant el president valencià.

Durant la seua intervenció, també ha anunciat que s’intensificarà la vigilància per a comprovar que es respecten els límits d’aforament, i les normes als espais públics com la restauració, però ha assenyalat que: “el més efectiu és reforçar la responsabilitat individual”. Per aquest motiu, ha fet una crida a la responsabilitat per a complir les restriccions i a la solidaritat, ja que: “saltar-se les restriccions significa perjudicar a la resta de persones en salut, treball i benestar”.

Per a acabar la seua compareixença, ha assegurat que la Comunitat Valenciana ja està preparada per a rebre, emmagatzemar, distribuir i administrar fins a 600.000 dosis de la vacuna Pfizer contra la Covid-19: “tenim preparat tot el material necessari per al procés de vacunació i tot l’equip humà que el pilotarà”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *