foradia subscriutegrat

Mutua Levante ha inaugurat un gran complex cultural en la plaça d’Espanya

Acollirà tres sales d'exposicions i un saló d'actes amb capacitat per a 70 persones. És un espai de 370 metres quadrats de superfície que vol convertir-se en un dinamitzador de l'activitat artística local

Mutua Levante ha inaugurat en la vesprada del 21 de desembre les seues noves instal·lacions en la plaça Espanya. Es tracta d’un complex cultural, que estarà dotat de tres sales d’exposicions diferents i d’un saló d’actes amb una capacitat de 70 persones.

El projecte, convertit ja en realitat, darrere d’un procés complicat d’obres, ofereix un espai per a convertir-se en un potent dinamitzador de l’activitat artística de la ciutat. S’ha de subratllar que l’important esforç realitzat per l’empresa asseguradora alcoiana, amb el que ratifica el compromís amb la ciutat, en la que s’ha desenvolupat els seus anys d’història.

L’acte oficial d’inauguració s’ha celebrat a les 19 hores de la vesprada del dilluns 21 de desembre. S’han complit les mesures preventives per la pandèmia, i l’entrada ha sigut restringida i sols s’ha pogut accedir a l’acte per invitació.

El complex cultural s’estén als números 15 i 16 de la plaça d’Espanya. La proposta de Mutua Levante ofereix quatre espais ben definits: la sala d’exposicions que ja funcionava en l’actualitat al número 15 de la plaça, una gran sala en la planta baixa del número 16, un saló d’actes també en la planta baixa, una sala de menor dimensió al soterrani i diferents locals dedicats a oficines i a magatzem. En conjunt són prop de 370 metres quadrats, la major part d’ells amb accés des del carrer.

Encara que durant aquest més es procedirà a la presentació de la programació amb detall d’aquest espai cultural, ja s’està definint els seus primers continguts. La sala de la Fundació Mutua, oberta des de fa uns anys, oferirà una mostra permanent dels fons pictòrics de Mutua de Levante, que cobreixen diferents etapes i noms de la recent història artística d’Alcoi; a més, seguirà acollint l’oficina de l’entitat. La gran sala d’exposicions contigua es dedicarà a mostres de gran format d’artistes consolidats.

Pel que respecta al saló d’actes, s’ha de subratllar que és un recinte que compta amb les últimes innovacions tecnològiques i que es pot utilitzar tant per a conferències, com per a projeccions audiovisuals, cursets, assemblees, o actuacions musicals de xicotet format. Des de Mutua de Levante existeix la voluntat de que siga un espai obert a la societat i s’oferisca aquest servei a totes les entitats que vulguen fer ús d’ell. Per la seua accessibilitat i per la qualitat de les seues instal·lacions, aquesta sala d’actes jugarà un paper clau en la dinamització d’activitats culturals i socials alcoianes.

En un Alcoi que ha convertit la cultura en un dels instruments destacats de la seua projecció de futur i que afronta amb il·lusió la declaració de Capital Cultural Valenciana, la iniciativa de Mutua Levante suposa una fita inèdita i de gran valor. Una aportació de primer ordre i posa al servei de tots els alcoians un equipament cultural de gran envergadura, que naix amb la intenció de convertir-se en un entorn actiu, generador d’activitat artística i creativa.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *