foradia pressupostparticipatiualcoi

Oliva convoca els Premis de Poesia Francisco Brines 2021

És la primera edició d'aquest certamen que està organitzat per la Fundació Francisco Brines amb el patrocini de la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament d'Oliva

L’alcalde d’Oliva, David González, acompanyat pel regidor de Cultura, Enric Escrivà, han visitat al poeta i Fill Predilecte de la localitat, Francisco Brines, per a presentar-li els premis de poesia que porten el seu nom.

Aquesta era una de les voluntats del poeta, crear uns premis que portaren el seu nom, i que tingueren dues modalitats, una en castellà i altra en valencià.

El jurat serà l’encarregat de valorar les obres, i triaran a la guanyadora, que tindrà un premi amb una dotació econòmica de 6.000 euros, i es publicarà a l’Editorial Pre-Textos.

El termini de lliurament de treball finalitzarà el dia 22 de març de 2021 i el lliurament es durà a terme en una gala celebrada a la localitat d’Oliva.

Brines ha assenyalat que la intenció d’aquests premis és: “premiar dos bons llibres de poesia i assegurar la seua difusió, tant en la península com en tota Hispanoamèrica”.

El poeta ha expressat que ha tingut la sort de: “poder unir, als interessos espanyols, al públic hispanoamericà, la qual cosa amplia el nostre camp d’acció i permetrà que el premi arribe a altres latituds i relacione als diferents poetes de la nostra llengua comuna”.

Francisco Brines explica que l’objectiu és que participen poetes de qualsevol lloc del món, i que s’acosten creadors que aporten una visió de l’art, la filosofia i la cultura del nostre temps amb una mirada crítica.

“La poesia ha sigut per a mi molt important, sobretot he vist que m’he retratat i que m’he hagut de mirar des de fora d’ella a mi mateix, i he hagut d’acceptar-me amb gust o de mala gana com sóc. Però cal acceptar-se per a després intentar fer una cosa sòlida”, ha conclòs Brines.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *