foradia pressupostparticipatiualcoi

Aprovada la segona remesa de subvencions de l’ARRU a Oliva

Aquesta nova edició d'ajudes, de la qual hi ha hagut 6 beneficiaris, té un valor de 173.220 euros

L’Ajuntament d’Oliva ha aprovat el pagament de la segona remesa de les subvencions de l’ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana del Nucli Antic d’Oliva), a 6 beneficiaris, que se sumaran als 10 que van rebre aquestes ajudes fa unes setmanes.

L’import d’aquest primer pagament suma 173.220,04 euros, sobre un cost total subvencionable de 453.915,41 euros, dels quals el Ministeri aporta un 49%, la Generalitat un 26% i l’Ajuntament el 25% que resta.

Les ajudes van ser aprovades pel Ple el 23 de maig de 2019 i han hagut de passar per diversos tràmits, com l’obtenció de la qualificació provisional i posteriorment la qualificació definitiva que atorga el Servei Territorial d’Habitatge de la Conselleria, així com la comprovació efectiva de la finalització de les obres, la justificació correcta de les despeses i altra documentació establerta en les bases de les subvencions.

L’alcalde, David González, s’ha mostrat satisfet per aquest primer pagament, alhora que ha demanat disculpes a les persones beneficiàries pel temps transcorregut des de l’aprovació de la subvenció, encara que no tot correspon a tramitació de l’ajuntament. A partir d’ara, està previst que continue el ritme de tramitació amb el pagament d’una tercera remesa.

Actualment, entre les dues convocatòries que ha publicat l’Ajuntament d’Oliva d’ajudes econòmiques destinades a finançar la rehabilitació, o la renovació d’immobles del Nucli Antic, hi ha hagut un total de 64 sol·licituds, de les quals 53 han estat favorables i, com encara no s’han esgotat tots els fons disponibles, s’està preparant una tercera convocatòria.

L’ARRU també inclou inversions per a la renovació de carrers i espais públics, com l’actuació en els carrers del Ponent, de St. Pancraci i de la Divina Gràcia que està a punt de finalitzar, o la del carrer de St. Vicent que s’està executant actualment.

Quan l’ARRU estiga executat al complet, haurà suposat una inversió en el Nucli Antic de més de 4,5 milions d’euros, amb una participació per part del Ministeri de Foment d’1.235.000 euros, 376.000 euros de la Generalitat Valenciana, 1.314.000 euros de l’Ajuntament d’Oliva i, la resta, aportada per particulars.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *