foradia cdturisme

El PP demana un ple extraordinari per analitzar la gestió del Domus Vi

Des del partit de l'oposició de l'Ajuntament d'Alcoi plantegen un protocol perquè el govern municipal tinga dades davant nous problemes de salut pública

Segons ha informat el Partit Popular d’Alcoi, tots els grups de l’oposició han demanat a l’alcalde de la ciutat, el socialista Toni Francés, la celebració d’un ple extraordinari per a analitzar la gestió del Govern Local, durant el brot de Covid-19 a la residència de majors Domus Vi, en la que van morir 73 residents.

Aquesta petició ja la va demanar el portaveu dels populars, Quique Ruiz al plenari que es va realitzar el dia 3 de juliol.

Aquest va ser un dels brots més mortífers que s’ha registrat en una residència d’ancians durant la pandèmia. La petició del ple planteja dos punts d’acord.

El primer d’ells és que l’alcalde informe de les gestions realitzades per un equip de Govern davant la Generalitat i davant la direcció del geriàtric per a conéixer durant la crisi l’estat i l’evolució del brot, així com les mesures que va reclamar el Govern per a garantir la correcta atenció dels residents.

El segon dels punts busca aconseguir que l’Ajuntament elabore un protocol per a gestionar noves crisis organitzades per problemes de salut pública i disposar de tota la informació per part de les administracions competents i exigir la correcta atenció de les persones afectades.

Ruiz ha recalcat que: “davant un problema de salut pública, l’Ajuntament no pot tornar a quedar al marge, com ha passat durant la crisi al Domus Vi, en la que no vam tindre dades sobre el que estava passant ni sobre les decisions que aplicava la Conselleria de Sanitat“.

L’alcalde ha de convocar el ple en un termini de 15 dies, segons diu la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local. “Tots els grups en l’oposició hem entés que el ple ha d’establir un debat rigorós sobre el paper que ha desenvolupat l’Ajuntament durant la crisi i establir mesures per tal d’evitar que la falta d’informació es puga tornar a repetir“, ha afegit el portaveu del PP.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *