foradia subscriutegrat

Peatonalització: Sí o Sí

Article per Rafael Terol Gisbert

Els detractors de l’Ordenança diuen: Així, no. Doncs, com?. O: La peatonalització serà la mort del carrer Sant Nicolau. Però, aquest carrer ja és mort des que la gent tan sols ocupa els habitatges en festes de Sant Jordi i Reis.

Peatonalitzar comporta traure espais als vehicles en benefici dels vianants. No hi calen estudis de freqüència circulatòria, ni altres al.legacions. Transiten  moltíssims  artefactes a motor pel carrer Sant Nicolau, que simplement passen, no venen al centre.

I pregunte jo: Es precís anar-hi en cotxe constantment? Tinc 77 anys; sempre he viscut a aquest carrer –on de petits  jugàvem— y no hi havia  contaminació. Ara vaig a peu a qualsevol indret de la ciutat per llunyà que hi siga.

El carrer Sant Nicolau s’ha convertit en una perillosa  carretera  (poc respecte pels vianants i excés de velocitat),  productora de soroll i  contaminació. A  hores d’ara, qui vol circular en cotxe  particular disposa de vies alternatives i nous  ponts, sense necessitat de travessar el centre de la ciutat.

Seguretat, aire net,  recobrar  llocs de convivència i esplai front a la simple comoditat d’alguns.  Això  representa l’esperit de l’Ordenança,  que, confiem,  s’execute sense més dilacions, tenint en compte que han passat ja set anys des de l’aprovació del Pla de Mobilitat Urbana  d’Alcoi.

Font: Rafael Terol Gisbert./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *