foradia elgrat

Any nou, Grat nou

Arranca un nou any, i amb ell el primer número de El Grat d'aquest 2021, en el qual repassem temes d'actualitat com el Nadal, la Covid-19 o l'esperada vacuna

Per fi s’ha acabat aquest fatídic 2020 i comencem un nou any carregats d’esperança. I com sempre, quan s’inicia un nou mes arriba una nova edició de El Grat. En aquest primer número de 2021 repassem molts temes d’actualitat, amb reportatges i entrevistes.

Com no podia ser d’altra manera, la nostra porta està dedicada a la il·lusió, i no perquè vinguen ja els Reis Mags d’Orient, en aquest cas és perquè ja han arribat les primeres vacunes a la Comunitat Valenciana i a les comarques centrals. Aquesta vacuna significa per a molts el principi del fi, un fi a la Covid-19.

Continuant amb el mateix tema, la vacuna, en aquesta ocasió hem volgut dedicar la nostra tradicional secció ‘El poble és savi’, per a parlar sobre ella. Per això hem parlat amb Miguel Juan Reig, regidor de Salut Pública de l’Ajuntament d’Alcoi, Juan Fernández, Farmacèutic, Rita Ortiz, sanitària i representant del comité de prevenció de riscs laborals en la residència Emilio Sala, i Marta Ferrer, ciutadana d’Alcoi.

Un altre dels temes importants que tractem en aquesta nova edició és la Cavalcada de Reis Mags. Repassem com quines mesures s’han pres en aquestes dates nadalenques per evitar aglomeracions en Alcoi o en Gandia.

En aquest número també tenim lloc per a entrevistes. L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, va contestar a les preguntes de Pau Sellés i Belén Rivas; el conseller Rafael Climent, conseller d’Economia Sostenible, també ha parlat amb El Grat, o Natalia Gisbert, guanyadora de la primera edició del Premi de Novel·la Isabel-Clara Simó.

Pel que fa als reportatges, destaquen ‘L’addicció a les xarxes socials, l’altra pandèmia’ de Pau Sellés, ‘Juan Bautista Bataller Abargues. De perseguit per Franco a Cavaller de la Legió d’Honor en França’, de Guillem Llin Llopis, o ‘El final d’un punt negre de les comunicacions de les comarques centrals’, de Javier Llopis.

Com totes les edicions, El Grat dona un espai important a la Cultura. En aquest cas al nostre suplement parlem de La Veu dels Llibres, Cicles d’Art Alcoi, per Josep Sou; Antoni Miró de museu, Alcoi Cultural, Arcai Blasco, Mariano Sánchez, Noves lectures: de Vilaplana i Gisbert, o el cicle d’espectacles a l’Era de Bellreguard.

Des de El Grat volem agrair als nostres col·laboradors: Antoni Miró, Josep Sou, Javier Llopis, Àlex Agulló, Amàlia Garrigós, Nèstor Novell, Sergi Rodríguez, Pau Sellés, Moisés Vizcaino, Diana Sanus i Ferran Albors.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *