foradia cdturisme

Natalia Gisbert: “Escriure va ser una promesa que li vaig fer a una mestra”

Psicòloga, i resident en pediatria, Natalia Gisbert Abad s'ha convertit en la primera guanyadora del Premi de Novel·la Isabel-Clara Simó, i en El Grat hem volgut saber un poquet més d'ella

La novel·la ‘Vi i veritat’, ha fet que Natalia Gisbert Abad aconseguisca ser la primera guanyadora del Premi de Novel·la Isabel-Clara Simó. Com la jove autora ens ha confessat que és la primera vegada que escriu, però que li agradaria que no fora l’última. Des de El Grat hem volgut conéixer un poc més a aquesta jove promesa de la literatura.

  • Primer de tot enhorabona per ser la primera guanyadora d’aquest premi. Com vas decidir presentar-te a aquest certamen?

Moltes gràcies. Ho vaig decidir una volta que estava la novel·la escrita, quan ja quasi estava a punt de finalitzar el termini d’inscripció. Vaig veure que era una miqueta més llarga, però que em donava temps a adaptar-la per al concurs.

  • Per què vas començar a escriure-la?

Ho vaig fer perquè tenia el compromís amb una professora de quan anava al col·legi, a Sant Roc. Ella sempre m’havia animat a escriure. En gener li vaig contar que tenia una idea, i ja en la quarantena vaig començar a escriure, gràcies a aquesta promesa. La meua mestra ha sigut la meua principal motivació.

  • Com vas rebre la notícia de què havies guanyat el premi?

Em van cridar per telèfon. Estava molt contenta, però pensava que era una broma dels amics, ja que venia de guàrdia i estava un poc cansada, i pensava que era una broma. Em va cridar Raül Llopis i jo no em creia que fora de veritat.

  • ‘Vi i veritat’ és el nom de la novel·la que ha fet que guanyes el certamen, de què tracta?

Tracta sobre l’assassinat d’un home que és propietari d’una empresa de vins, a més el mateix dia segresten a la seua filla. El cas l’acaba portant una comissaria de València que treballa a Alcoi, i per això la història es desenvolupa entre les dos ciutats. A més també apareixen temes com la violència masclista.

  • Pel que tinc entés professionalment no el dediques a l’escriptura veritat?

No, jo ara sóc resident de pediatria. Estic relacionada amb el món de la sanitat.

  • I, d’on naix la passió per la literatura?

Des de que anava al col·legi, des de que era molt xicoteta, jo volia escriure i llegia molt. Volia fer filologia catalana, però molta gent em deia que escriure o podria fer sempre i al final em vaig decidir per estudiar psicologia, i ja després vaig fer medicina.

  • Continuaràs escrivint, podrem veure treballs literaris teus en un futur?

Si és per mi, segur que sí. Si fora per mi, em passaria el dia llegint i escrivint.

  • El premi, a més de la dotació econòmica, també és editar la novel·la, que pots avançar-nos?

El dia de la roda de premsa per tal d’anunciar a la guanyadora em van dir que encara estaven parlant amb l’editorial, però encara no sé res més.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *