foradia subscriutegrat

Lu Rois converteix el dolor en esperança amb una pintura de Miró musicada

• Pintura, poesia, música, talent i compromís social s’han fusionat per a donar com a resultat el catàleg musicat ‘Antoni Miró. Pintura musicada’ • Lu Rois ha construït la seua cançó a partir de ‘La poli a Rio de Janeiro’, "un instant congelat colpint la mirada i fent-nos testimonis de la barbàrie més atroç"

Pintura, poesia, música, talent i compromís social s’han fusionat per a donar com a resultat un disc d’un elevat nivell artístic i estètic, el catàleg musicat ‘Antoni Miró. Pintura musicada’. Es tracta d’un treball que han dut a terme, amb motiu de l’exposició ‘Antoni Miró a la Base’, nou dels millors artistes musicals de l’escenari valencià actual. Art en la seua màxima expressió.

El concert-homenatge de presentació del disc ‘Antoni Miró, pintura musicada’, tindrà lloc el diumenge 2 de desembre a la Marina de València.

Lu Rois ha construït la seua cançó a partir de ‘La poli a Rio de Janeiro’, una pintura que descriu com “un instant congelat colpint la mirada i fent-nos testimonis de la barbàrie més atroç, amb els fusells carregats de sang i restes d’innocents, disparant ferotges contra un cos indefens“. L’artista ha volgut reconvertir aquesta obra en “una imatge poètica més amable: pètals de clavell volant al cèl d’un capvespre, omplint-lo com estels d’horabaixa. El clavell com a flor de combat, reclamant pau, des de la innocència més pura“.

Per a fer-ho ha recercat successos de les faveles de Rio de Janeiro i ha empatitzat amb la història d’una mare a qui la policia va matar el seu fill. Cal destacar que Lu ha sigut recentment mare i “ha descobert l’amor més profund que mai hagués imaginat“. Tots aquests elements han donat com a fruit una cançó en la qual es tradueix “el dolor en esperança“, “la mort en la llum d’un estel enmig d’un cel rogent“.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *