foradia subscriutegrat

S’han plantat arbres en diversos punts d’Alcoi

Aquesta és una de les mesures que estan dins dels objectius marcats per l'Agenda 2030, en la qual, està dins la ciutat

La ciutat d’Alcoi vol lluitar contra el canvi climàtic, i per això està duent a terme diferents accions que estan marcades per l’Agenda 2030, de la qual la localitat forma part.

Per aquest motiu, des del govern local s’estan realitzant diferents iniciatives sostenibles, com per exemple, apostar per energies netes, ja que s’han instal·lat plaques fotovoltaiques en alguns dels edificis municipals, o també, s’han promocionat els vehicles híbrids i elèctrics.

Ara, des de la regidoria de Transició Ecològica s’ha fet una nova acció. S’ha repoblat amb arbres alguns punts de la ciutat.

Segons explica el regidor d’aquesta àrea, Jordi Silvestre: “Alcoi és una ciutat privilegiada per la superfície verda que tenim al nostre voltant, no obstant això, les zones barrancades de riu que travessen la nostra ciutat, poden servir-nos de corredor verd que alleuja la part construïda. Amb aquestes repoblacions amb espècies autòctones, també estem contribuint a millorar i augmentar la massa forestal i diversitat vegetal per tal de proporcionar recursos i aliment a la fauna de la zona i així preservem i augmentem la biodiversitat animal”.

L’objectiu principal d’aquesta repoblació vegetal és recuperar una zona degradada i crear una massa arbrada seminatural tocant al nucli urbà en el nou itinerari entre la Font del Quinzet i Cervantes. Concretament s’ha actuat baix del Centre Cervantes Jove, als voltants del Col·legi Santa Ana i en l’inici de la ruta cap a la Font del Quinzet.

Les espècies que s’han utilitzat per a aquesta repoblació s’han escollit entre les disponibles al Viver de Planta Forestal de la Font Roja, i totes les plantes s’han obtingut de llavors de progenitors autòctons amb genètica de la zona. Les espècies que s’han plantat han sigut: Celtis australis, Junglans regia, Pistacea lentiscus, Prunus spinosa, Quercus faginea, Quercus ilex, Sorbus torminalis i Taxus baccata.

Font: Redacció./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *