foradia subscriutegrat

Generalitat dona 35.000 euros a Alcoi per a lluitar contra el canvi climàtic

L'Ajuntament d'Alcoi s'ha presentat a aquesta convocatòria amb un projecte d'instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis municipals

Des de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica s’han publicat les subvencions per a potenciar projectes que fomenten la lluita contra el canvi climàtic.

L’Ajuntament d’Alcoi ha rebut 35.000 euros, ja que s’havia presentat un projecte per a instal·lar plaques fotovoltaiques en alguns dels edificis municipals.

El consistori alcoià vol invertir 4’5 milions d’euros en l’estratègia de descarbonització energètica, ja que es vol complir amb els objectius marcats, de reducció d’emissions, per la Unió Europea per a l’any 2030.

En els últims 4 anys s’han invertit 360.000 euros per a posar plantes fotovoltaiques per tal d’aconseguir una energia més verda. En els pròxims 3 anys s’invertiran 2’5 milions més per a aquestes instal·lacions.

Segons expliquen des de l’Ajuntament, des de que van començar aquestes inversions fa 4 anys, s’ha reduït un 10% el consum energètic i s’ha fet un estalvi anual de més de 270.000 euros, unes xifres que, com afirmen des de l’Ajuntament, continuaran baixant amb les mesures previstes.

El Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre, el CEIP Miguel Hernández, el CEIP Sant Vicent, el Centre Social, l’Escoleta de la Zona Nord i l’edifici Cervantes, ja tenen aquestes instal·lacions fetes, i per a aquest 2020 es posaran aquestes plaques a l’Escoleta Infantil Municipal Jesuset del Miracle, i el CEIP El Romeral. En total aquestes instal·lacions tenen un pressupost de 116.733 euros, dels quals la Generalitat subvencionarà 35.020.

Altres de les mesures que es duran a terme són canviar a lluminàries led amb l’objectiu de reduir el consum energètic i les emissions de CO2.

A més, a les ordenances municipals hi ha algunes bonificacions per a la població, per exemple, per a aquells que adquirisquen un cotxe elèctric o híbrid, que tenen una bonificació en l’impost de circulació del 75% en el primer any i del 50% a partir del segon.

També es bonificaran els impostos a aquelles empreses que aposten per energies sostenibles.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha explicat que: “La implantació d’aquests sistemes s’emmarca, en el full de ruta de la Smart City que subministren energia neta i renovable a diferents edificis i instal·lacions municipals contribuint al desenvolupament sostenible. Al mateix temps aconseguim un doble estalvi econòmic i mediambiental, ja que aquest tipus d’instal·lacions s’amortitzen a curt termini, i a partir d’aqueix moment es produeix energia sense cap cost econòmic ni mediambiental”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *