foradia subscriutegrat

Es troben restes humanes en la segona excavació al cementeri de Gandia

En aquests treballs s'està buscant fosses amb les restes de 62 persones assassinades pel franquisme

El cementeri de Gandia està vivint una sèrie de treballs per a buscar les fosses amb 62 republicans de Gandia, La Safor, i altres comarques, que van ser assassinats pel franquisme, i que segons testimonis i geo-radar indicarien que aquestes restes humanes estarien en aquest lloc.

Aquestes actuacions van començar el 16 de desembre i està previst que finalitzen d’ací a poc temps. La Diputació de València ha finançat aquest treball amb 40.000 euros, i s’han utilitzat per fer dos excavacions. En una d’elles no s’han trobat restes humanes, i per tant, es descartaria com a fossa; però, en un altre lloc sí que s’han pogut localitzar una d’aquestes fosses amb restes humanes, encara que no se sap si són els cossos dels represaliats o no.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha assegurat que: “amb el silenci i la indiferència, que d’alguna manera havien guardat la societat en el seu conjunt i les administracions. És el moment d’alinear les voluntats, de fer cas a les associacions de víctimes, que porten tants anys reclamant a les administracions la reparació de la memòria col·lectiva”.

A més, l’alcaldessa, ha continuat dient que: “Aquella va ser la major de les injustícies i retre un homenatge sincer a totes les persones que van lluitar per les llibertats era la tasca que calia fer. Seguim amb la investigació i farem tot el que faça falta, perquè la nostra decisió ferma és trobar les restes, perquè les seues famílies puguen acomiadar-se’n com totes i tots volem poder fer”.

Des de l’Associació de Víctimes del franquisme de Gandia han assegurat sentir-se molt esperançats: “Estem en les primeres fases per a localitzar les fosses i recuperar els nostres familiars, dels quals estem molt orgullosos, perquè van lluitar pel seu país i per la llibertat; cal no oblidar-ho”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *