foradia mediambient

L’edició d’enguany de ‘Donart’ compta amb la participació de 28 artistes i 12 escriptores

Hi haurà cinc localitzacions i s'exposaran disciplines diferents com la fotografia, la pintura, l'escultura, poesia, escriptura i instal·lacions artístiques

La nova edició de ‘Donart’ s’ha inaugurat al pati d’armes del Palau Ducal, i tal com s’ha explicat en la seua presentació, enguany hi haurà cinc escenaris per a poder visitar aquesta mostra. Aquests espais són, el Palau Ducal, la Casa de la Marquesa, la Sala Coll Alas, el passeig Germanies i el hall de l’Ajuntament.

En l’exposició participen 28 artistes i 12 escriptores, per la qual cosa es poden veure treballs de disciplines com la fotografia, la pintura, l’escultura, poesia, escriptura i instal·lacions artístiques.

Segons ha destacat l’alcaldessa de la localitat, Diana Morant, Donart “és un projecte relacionat amb el Dia de la Dona i que ha suposat una revolució artística per a les dones de Gandia i la comarca”. A més ha explicat que és una exposició molt treballada.

Morant ha agraït la tasca de la impulsora del projecte, Adriana Serlik: “és un element clau perquè aquesta exposició siga una realitat. Ella és una artista que ha patit les desigualtats provocades per qüestions polítiques, de procedència o de gènere. Gandia és la seua ciutat i no sempre va ser així. Ella ha sabut canalitzar totes aquestes desigualtats a través de l’art fins a cristal·litzar en molts projectes culturals entre els quals destaca Donart. Un espai on també tenen el seu lloc, artistes i escriptores novells”.

Per la seua part, Adriana Serlik ha recordat que es tracta de la VII edició i que té un important vessant d’homenatge cap a les artistes que han participat en la mostra i a totes les dones periodistes que durant el confinament “ens han donat forces per seguir endavant. Les periodistes són les veus de Gandia i amb aquesta mostra hem volgut també homenatjar totes les dones que lluiten per tirar endavant, sense parar i fent coses”, i ha afegit que “és fonamental que sapiguem que hi ha moltes dones que travessen situacions difícils, que hi ha moltes dones que pateixen l’assetjament i el maltractament”.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *