foradia ivace

Els nous jutjats de Gandia tindran una inversió de 17,5 milions d’euros

Segons ha destacat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, aquesta és la inversió més gran en justícia que s'ha fet a la Safor des de l'any 1995

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha signat, juntament amb l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, l’acta de replanteig de les obres per al nou Palau de Justícia de la localitat, que tindran una inversió de 17,5 milions d’euros i que es preveu que finalitzen en 24 mesos.

Bravo ha destacat que aquest projecte suposa la inversió més gran que s’ha realitzat en aquesta matèria des que la Generalitat va assumir les competències de Justícia en l’any 1995.

Aquest Palau de Justícia serà la primera seu de nova planta inclosa en el Pla d’Infraestructures Judicials de la Comunitat Valenciana, que segons la consellera: “serà un referent que incorpora tots els estàndards que hui en dia exigim perquè una infraestructura judicial responga a les necessitats de la Ciutadania de, és a dir, segura, confortable, eficient, sostenible i accessible”.

Serà un edifici de cinc plantes repartides en 16.000 metres quadrats al barri de Santa Anna i que contindrà 11 òrgans judicials.

El palau no tindrà només els òrgans judicials, també tindrà tots els serveis que la Generalitat posa a disposició de les víctimes com l’Oficina d’Assistència a les víctimes del Delicte, la Unitat de Valoració Integral Forense o la càmera Gesell.

Prieto, ha agraït l’aposta del Consell i de la Conselleria per desenvolupar al Palau de Justícia de Gandia, i ha destacat que aquesta nova infraestructura suposarà la centralització d’aquest tipus d’equipaments, cosa que contribuirà a “millorar i enfortir la Justícia que prestem als nostres ciutadans al mateix temps que culminem la transformació urbana de districte de Santa Anna després de més de vint anys d’intervencions”, i ha afegit que: “no només millorem el dret dels drets, la Justícia, completem la transformació urbanística de la part nord de Gandia i dinamitzem la barriada”.

“Aquest Palau de Justícia suposarà una finestra oberta a la generació d’economia i oportunitats a més de projectar cap a l’exterior un model de ciutat que té en aquestes infraestructures espais que ajuden a cohesionar els municipis. El Palau de Justícia ens permetrà obrir una nova etapa que ha de ser la de la recuperació de cara al futur perquè som una ciutat forta, que s’aixeca, i afronta les adversitats”, ha continuat l’alcalde.

Gabriela Bravo ha subratllat que la construcció dels nous jutjats portarà “un doble impuls per a la ciutat”. En primer lloc, l’execució d’una obra d’aquesta magnitud suposa “un revulsiu econòmic”. D’altra banda, una vegada construït l’edifici “la presència diària de les 150 persones que treballaran a l’edifici, així com els seus 300 usuaris diaris que beneficiaran el teixit comercial i social d’un barri com el de Santa Anna”.

La decisió d’ubicar els nous jutjats en aquesta zona va sorgir de la participació ciutadana, ja que va ser l’associació de veïns la que va sol·licitar un equipament públic per al barri i aquesta petició va ser atesa per l’Ajuntament.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *