foradia pressupostparticipatiualcoi

L’Àgora millora la seua accessibilitat

Una nova rampa facilita l'accés sense barreres a l'espai l'Àgora Oberta des de la plaça de Ramón y Cajal

L’Ajuntament d’Alcoi ha dut a terme uns treballs per tal de millorar l’accessibilitat de l’Àgora, ja que moltes persones amb diversitat funcional i d’altres col·lectius ho demanaven.

Aquestes obres garanteixen un accés fàcil i segur a l’Àgora Oberta des de la Plaça de Ramón y Cajal, com des del carrer Sant Mateu.

Els treballs que s’han fet en la Plaça Ramón y Cajal estan dins de les de reurbanització d’aquesta zona i del carrer Sant Francesc, incloses en la EDUSI-Alcoidemà i cofinançades amb fons procedents del Programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020.

El carrer Sant Mateu també s’ha beneficiat, i és que s’han ampliat les voreres, que s’igualen al carrer en una única plataforma per als vianants a l’altura del pas de vianants. D’aquesta manera, es pot accedir de forma totalment còmoda i segura a l’ascensor situat en aquest carrer.

D’altra banda, en eliminar voreres i vorades, l’entrada per la plaça de Ramón y Cajal és ara totalment diàfana, amb portes que s’obrin de manera automàtica. A més, en aquest punt s’ha instal·lat una rampa metàl·lica que compleix amb la normativa d’accessibilitat. El seu cost ha sigut de 19.177 euros.

També s’ha adaptat la porta que comunica la zona d’Àgora Oberta i Àgora Emprenedors, seguint la normativa d’accessibilitat i permetent una transició fluida en tot el complex.

Durant el mes de novembre ja es van dur a terme diferents accions destinades a actualitzar i adequar les diferents àrees de l’Àgora. S’ha procedit a la instal·lació de panells per a insonoritzar Àgora Oberta, solucionant els problemes de reverberació i ressò detectats. Uns treballs per als quals s’han destinat 30.135 euros, i a més, s’ha completat la millora dels sistemes de seguretat anti incendis, amb un pressupost de 20. 296,15 euros.
Per tal de millorar el seu aïllament, s’ha executat l’envidrament de diverses zones. Actuació que ha tingut un cost de 21.877 euros.

En total, per a les actuacions d’accessibilitat i les corresponents a l’adequació i millora dels diferents espais, s’han invertit 91.486,18 euros.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *