foradia mediambient

Gandia presenta uns pressupostos dedicats a la reactivació econòmica

Els comptes de la localitat arriben fins als 85'3 milions d'euros, i partides destinades a pal·liar els efectes de la pandèmia entre els sectors productius més afectats i les persones vulnerables

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada pel vicealcalde, Josep Alandete i pel regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, han presentat en roda de premsa les línies bàsiques per als pressupostos de 2021.

Segons ha explicat l’alcaldessa, “volen ser una resposta enfront de la pandèmia i suposen la reactivació econòmica dels sectors productius de la ciutat. Són uns pressupostos que donen certeses, amb els quals assumim reptes que Gandia té sobre la taula. Són uns pressupostos socials i realistes, en sintonia amb la situació actual, que no deixen a ningú enrere”.

Els pressupostos compten amb uns ingressos de 85.300.000 euros i gastos per un valor de 84.600.000 euros, i per primera vegada, estaran aprovats en el mes de gener: “Era urgent i necessari tindre preparat el document econòmic més important de l’any tan prompte com siga possible per tal d’afrontar els nostres reptes”, ha aclarit Morant.

Com han explicat des del govern local, aquests comptes estan “vius”, ja que està previst anar incorporant partides per a pal·liar els efectes de la pandèmia en aquells sectors i persones que més estan patint les conseqüències.

Diana Morant, ha volgut destacar les tres línies d’aquests pressupostos: la primera és la “rigorosa legalitat”, ja que són uns comptes legals per sisé any consecutiu, i compta amb el vistiplau del Ministeri d’Hisenda. La segona línia és “impuls per a la recuperació econòmica”, i és que encara que els comptes estan emmarcats en un context excepcional per culpa de la pandèmia, estan sotmesos a un pla d’ajust, que busca la recuperació econòmica, encara que el deute del consistori s’ha reduït en 74 milions, que passaran a ser 80 en finalitzar aquest exercici. L’última línia és el “pla de xoc enfront de la Covid-19”, amb la qual s’augmentaran les partides de Benestar Social, Serveis Bàsics, Sanitat, Polítiques Econòmiques i Turisme per afrontar millor la reconstrucció enfront del coronavirus. Aquesta part comptarà amb 25,7 milions, el que suposa el 30’4% del pressupost total.

Els pressupostos del 2021 també tindran 8 aspectes a destacar, que són: la reactivació econòmica i generació d’oportunitats per a la ciutadania i empreses; dur a terme més ajudes socials, la consolidació de la recuperació dels serveis bàsics, retornar a la Mancomunitat, millorar les instal·lacions esportives, apostar per la revolució digital per fer de Gandia una ciutat intel·ligent, s’apostarà per la cultura, i per últim, es destinarà una partida de 5 milions d’euros per a generar llocs de treball directament o indirectament gràcies al fet que es duran a terme algunes obres.

A més, està previst fer diferents actuacions amb un cost total de 90 milions d’euros, gràcies a subvencions, que suposaran la generació de més de 1.300 llocs de treball per als pròxims 2 anys.

Des de l’Ajuntament de Gandia es crearan ajudes, però, també comptarà amb subvencions d’altres administracions, ja que participarà del Fons de 160 milions que va anunciar el president Ximo Puig, i també es beneficiarà del ‘Plan Resistir’ de Generalitat. Segons Morant, d’aquest pla a Gandia li corresponen vora 2’7 milions d’euros.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *