foradia subscriutegrat

S’amplia el període de pagament voluntari de taxes municipals

Aquestes mesures es van decidir durant l'any 2020 a causa de la Covid-19 amb l'objectiu d'afavorir a la ciutadania

Durant l’any 2020, amb l’inici de la pandèmia, des de l’Ajuntament d’Alcoi es van prendre mesures per tal de pal·liar els efectes econòmics que estava provocant la Covid19.

Algunes d’aquestes mesures van ser: l’exempció del pagament de les barres per a l’hostaleria, la rebaixa de la taxa del fem per als hotels i les residències, o ajornar el pagament d’algunes taxes perquè la ciutadania puga afrontar-les millor.

Ara, el govern local ha decidit que en les taxes de vehicles i guals s’ampliarà el període de pagament voluntari fins al 30 de juny d’aquest 2021. El termini de pagament voluntari de la taxa de fem durarà fins al 23 de juliol.

També es compensaran altres taxes a causa de les mesures de tancament que ha decretat la Generalitat. Aquestes són les que afecten l’hostaleria, com per exemple la taxa de terrasses i vetlladors.

L’Ajuntament vol destacar que els rebuts domiciliats seran remesos a les entitats amb la periodicitat ordinària, és a dir, en març els guals i vehicles, i en maig per al fem. En aquests casos els contribuents que mantinguen aquesta periodicitat es beneficiaran de bonificacions del 5 i el 2% respectivament.

Com ha declarat la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó: “Estem vivint una situació excepcional que també requereix mesures excepcionals i des de l’Ajuntament volem donar totes les facilitats possibles perquè la crisi provocada per la Covid afecte de la menor manera possible a les famílies de la nostra ciutat”.

A més, Moltó ha explicat que: “El pròxim pressupost inclou una partida d’inici de 700.000 euros per a complementar totes les ajudes que vagen sorgint com el Pla Resisteix de la Generalitat al qual ja s’ha adherit aquest ajuntament”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *