foradia

Alcoi pren mesures de seguretat per a lluitar contra la Covid-19

Hi haurà un dispositiu especial de treball preventiu i informatiu per als establiments hostalers

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar que donada la situació actual de la pandèmia s’han hagut de prendre diferents mesures com el tancament de l’oci nocturn, augmentant en 4,8 milions d’euros les ajudes per al sector, i que l’hostaleria haurà de tocar mitja hora abans, és a dir a les 00:30h. També va assenyalar que les taules podran ocupar-se amb un màxim de 10 persones en exteriors, i de 6 en interiors.

A més, el Cap del Consell, va anunciar que va a sol·licitar-se l’autorització del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a establir la restricció a la mobilitat nocturna entre la 1 i les 6 del matí en uns 40 municipis del País Valencià, en aquells que es registra major risc epidèmic. Entre aquests municipis no està Alcoi. També sol·licitarà les reunions socials a un màxim de 10 persones en àmbit privat i públic.

Pel que fa als “botellons”, passarà a ser una falta greu, i la multa podrà ser entre els 600 i els 30.000 euros. També canviarà la normativa de venda d’alcohol als comerços, i a partir de les 20h no podrà comprar-se cap beguda alcohòlica. Aquesta mesura no afectarà els establiments en els quals es consumisca a l’interior del local.

Per tal d’aclarir algunes qüestions, s’ha celebrat una reunió entre l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, el regidor de Seguretat, Raül Llopis, l’inspector cap de la Comissaria Local de la Policia Nacional a Alcoi, Jesús Sánchez, i l’Inspector de Policia Local, Marcos Coloma. En aquest encontre s’han coordinat les actuacions davant les noves mesures de prevenció de la Covid-19.

Entre les qüestions que s’han aclarit està el que treball preventiu consistirà en la informació als diferents establiments sobre l’hora de tancament i la capacitat de les taules. També es vigilarà que es complisca aquesta, i tota la normativa vigent.

Segons ha indicat el regidor de Seguretat: “Volem informar els establiments, l’objectiu no és multa, és que es complisca la normativa per a evitar la propagació de la pandèmia. Igualment, a pesar que hi haurà un dispositiu de vigilància, la intenció no és sancionar pels “botellons”, la finalitat de la normativa és que no es realitzen. Això si, si algú incompleix, ho haurà de pagar car perquè no sols només es posen en perill de manera individual, també ho fan a les persones del seu voltant”.

Font: Redacció./


subscriutegrat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *