foradia elgrat

Xàtiva ajudarà als afectats per la pandèmia

L'alcalde de la localitat, Roger Cerdà, ha anunciat la suspensió total de la taxa d'ocupació de la via pública per a les terrasses durant el 2021

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha anunciat les ajudes econòmiques urgents, que s’han aprovat en la Junta de Govern, que estan dins del Pla ‘Reactivem Xàtiva’ i les que li corresponen al municipi dins del ‘Pla Resisteix’ que ha posat en marxa el govern valencià.

Per una banda, les ajudes d’emergència que llançarà el consistori, tindran un valor de 400.000 euros, de fons propis municipals, que han aprovat tots els grups polítics que formen l’Ajuntament de Xàtiva. Aquestes subvencions aniran destinades als negocis que per culpa del tancament perimetral va tancar els seus establiments durant 15 dies, com l’hostaleria, centres esportius, o centres d’oci.

Concretament, cadascun d’aquests negocis rebran 1.000 euros, a més del cost total del lloguer del mes de gener de 2021, fins a un màxim de 1.000 euros, la qual cosa suposa ajudes màximes de 2.000 euros per negoci. A partir de la publicació d’aquesta subvenció al Butlletí Oficial de la Província, els interessats tindran 20 dies per a poder realitzar la sol·licitud.

“Després de parlar amb els sectors afectats, hem reduït al màxim la documentació que cal presentar per part dels beneficiaris, al mateix temps que ens hem compromés a agilitzar els tràmits perquè les ajudes arriben al més prompte possible“, ha manifestat l’alcalde de Xàtiva, tot i que ha recordat que caldrà estar al corrent de les obligacions tributàries per poder ser beneficiari d’aquesta ajuda.

Pel que fa a les ajudes del ‘Pla Resisteix’, que està portant a terme la Generalitat Valenciana en col·laboració amb la Diputació de València i els ajuntaments, Xàtiva rebrà ajudes per valor de 830.000 euros, dels quals l’Ajuntament aportarà 125.000 euros.

Aquestes ajudes van destinades als allotjaments turístics, hostaleria i restauració, oci, activitats de creació i d’espectacles o activitats esportives o d’entrenament; i seran compatibles amb les subvencions municipals.

Les ajudes consistiran en un import 2.000 euros per autònom o microempresa, més 200 euros per cada treballador a càrrec. “Estem esperant que es publique el decret detallat, però tot apunta que haurem de ser els ajuntaments els qui aprovem les bases i fem tota la tramitació administrativa, mentre que Generalitat i Diputació aporten els recursos”, ha manifestat Cerdà, qui ha recordat que aquesta és “la inversió més important que s’ha fet en ajudes al territori espanyol en els últims anys”.

Roger Cerdà també ha anunciat que se suspendrà el pagament de la taxa d’ocupació de la via pública per al present any 2021 de taules i cadires per als negocis de restauració.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *