Foradia parentesisajudalcoi

2020 finalitza amb 482 nous expedients per a fer la Inspecció Tècnica d’Edificis

D'aquests expedients, solament 202 han presentat l'informe necessari per a dur a terme aquesta inspecció

El departament d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alcoi, va iniciar durant el 2020 un total de 482 expedients per a requerir la presentació de l’informe necessari per a poder realitzar la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE).

Actualment, sols 202 han presentat aquest informe, que han de presentar els propietaris, en el que es valoren diferents aspectes de l’immoble. Si tot està correcte se supera la ITE i es tanca l’expedient; en el cas contrari, es fixen les qüestions a esmenar pels propietaris, amb la finalitat de què es realitzen les pertinents millores per a poder superar la inspecció.

El confinament i la pandèmia ha tingut molt a veure a l’hora de presentar aquestes sol·licituds, ja que, en 2019 un 81% de les finques van complir la seua obligació, mentre que en 2020 sols el 42% han presentat aquest informe.

A més, des de 2019 a 2020 també s’ha notat la diferència d’expedients oberts, ja que en el 19 van ser 138, enfront dels 482 de l’any següent.

Aquest fet es deu a que en l’any 1970 es va produir un notable increment en la promoció d’habitatges a la ciutat, i això implica un major nombre d’edificis obligats a superar la ITE, ja que, ja tenen els 50 anys, i estan obligats a fer una revisió cada 5 anys a partir d’aquest moment.

Un altre factor que ha fet que s’incremente el nombre d’expedients, ha sigut que l’Institut Valencià d’Edificació, a conseqüència de la borrasca Glòria, va obrir prop dels 100 expedients al centre de la localitat.

De tots els informes presentats l’any passat, es van arxivar 27 de finques per estar en perfecte estat, la resta té obert expedient amb ordre d’execució per a la realització de les obres de reparació recollides en l’informe d’avaluació.

Lorena Zamorano, regidora d’Urbanisme opina que “a pesar que Alcoi compte amb una ordenança d’ITE des de fa 20 anys, i que sent pionera haja aconseguit contribuir des de l’Administració al manteniment i conservació del parc d’habitatges, la veritat és que els últims esdeveniments produïts per les pluges torrencials han mostrat la necessitat d’implementar determinats ajustos normatius amb l’objectiu d’obtenir la màxima informació a l’hora d’adoptar mesures que afavorisquen les actuacions de renovació, regeneració i rehabilitació urbana necessàries a cada moment. De fet, des del govern portem anys impulsant una estratègia de regeneració per a la ciutat, l’EDUSI, i el Pressupost 2021 llueix bona mostra d’això”.

Zamorano explica amb relació al Pressupost per a aquest 2021, que: “recull en gran manera el nostre compromís ferm i constant amb la millora d’infraestructures del centre històric en concret. Per a això es conjuguen diverses línies d’acció, relatives tant a inversió pública, amb la promoció d’habitatge urbanització i infraestructures urbanes, com a l’increment en les ajudes destinades a fomentar la rehabilitació i millora del parc d’habitatges. Una aposta pel nostre centre històric que ve acompanyada a més de subvencions milionàries que s’han aconseguit, gràcies a la planificació, obstinació i serietat en les propostes presentades. Projectes en marxa com la conversió en zona de vianants i els d’inversió en infraestructures ja estan contribuint a la recuperació del dinamisme econòmic i social de la nostra ciutat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *